fredag 6 augusti 2010

Nu har jag hittat det!

Tror jag? Ja jag tror verkligen att jag hittat det jag vill göra med mina hundar. Sporten kommer att bli officiell i juni 2011. Vad kan det vara då? Jo ralllylydnad. Ser så skoj ut. Dessutom slipper man platsliggningen :=) Får försöka sätta mig ner och leta kurser.Ser fram emot det iaf!

Igår tränade jag iaf lite lydnad med Walle och Loppan. Walle som inte tränat lydnad på ett bra tag skötte sig utmärkt. Loppan fick mest träna på att leka med matte när det var flera andra ekipage på planen. Det gick rätt bra. Men hon klarar inte av så låg tid än. När hon blev trött så blev det en massa nosande. Tillbaka in i bilen för välbehövlig vila då.

Till helgen blir det viltspår och efter det lite budföring i sandtag. Här ska fystränas. Ja det är inte bara hundarna som behöver det. Jag med.

1 kommentar:

Annika sa...

Rallylydnad kommer nog att växa snabbt när det blir officiellt! Tror verkligen att det kan konkurrera med den traditionella lydnaden som alltmer börjar bli militärisk och trist med regler för hur mycket man får berömma mellan momenten och risk för gult/rött kort m.m. Jag är nyfiken också, och tror det skulle passa Meja.
Synd förresten att lydnadslydnaden går mot det stelare hållet, främjar ju inte antalet anhängare precis! Hittills har nya hundsportare föredragit agilityn framför lydnadslydnaden, men rallylydnaden kan säkert vinna många anhängare framöver!
Ha det gott!