måndag 9 augusti 2010

Lösa hundar......

Lös "monsterhund" bet kvinna och hade med all säkerhet dödat både henne och hennes yorkshireterrier  om inte nn kommit till räddning. Två hundar på rymmen i flera dygn utanför en mindre stad. Hund trafikdödad. Lös hund "flög" ut från villatomt och anföll förbipasserande cyklist. Grannhund bet 3-årig flicka. Hund anföll joggande kvinna som fortfarande 2 veckor efter attacken ligger kvar på ortopeden. Ja nästan varje dag finns det "historier" i tidningen att läsa om nåt som lösa hundar ställt till med. Tänkvärt eller hur?

Kan du ha din hund lös? Kommer den 100% av alla gånger den kallas in? Ja kanske under "ordnade" former. Men den kan bli rädd, få ett synintryck eller så tycker den helt enkelt att andra saker är mer intressanta än sin ägare. Ja det finns många saker som styr. Just nu råder det dessutom koppeltvång i skog och mark. Tar du hänsyn  till det? Ska du ha din hund lös i skogen just nu så ska den ha ett tjänstetecken på sig och träna under ordnade förhållanden.

Jag litar inte 100% på mina hundar iaf. De kommer inte alls 100% av gångerna jag kallar in dem. Därför är de tillfällen när de får vara lösa mycket begränsade. Hur fort tror du den lösa hunden tar sig till en trafikerad väg som är nån kilometer bort när ni är i skogen? Tänkvärt eller?

Jag tycker att man som hundägare bör tänka över när var och hur man har sin hund lös! Vill du riskera att din hund ställer till med en svår trafikolycka, att den biter ett barn eller en vuxen, att den anfaller en annan hund? Vem tror du isf har ansvaret för det? Ja alla kan vi drabbas även jag. Så snälla tänk er för!

1 kommentar:

Johanna sa...

Hej Christina! Jag tror att när jag börjar gå lite snabbare och tydligare så kommer hon inte trycka in bakdelen lika mycket. Jag har motarbetat plogningar så mycket, så jag vill inte börja locka ut henne åt det hållet igen. Ska prova utomhus idag och se om det blir någon skillnad med lite mer utrymme och tempo.
Bra att du påpekar sneda sättanden!
Ja, ibland tänder hon till ordentligt! :)