torsdag 26 augusti 2010

Lite av varje

Gårdagen tillbringades mest hemifrån. En hel massa saker som skulle/måste göras. På stan med dottern på eftermiddagen. Eftersom hon nu ska spela i U18-damlandslaget i hockey nästa helg mot Finland så behövdes en del nya kläder. Ska man representera SWEDEN så kräver också förbundet en hel del. Det här är så stort för henne och vår familj så allt annat lätt hamnar i skymundan. Tänk er själva spela i Damkronorna endast 15 år gammal! Stolta är vi allihopa! Många har hört av sig och gratulerat, det tackar vi ju förstås för :)

Ja hur som helst så hade jag en träff med träningskompisar på em/kväll igår. Visst det blev en hel del hockeysnack också men framförallt hundprat och träning förstås. Hade ingen plan för träningen och det vet jag ju är så himla korkat. Så det blev som det blev. Med Walle blev det mest repetitioner av gammal skåpmat. Han var taggad som bara den eftersom det var rätt länge sen vi körde nån lydnad överhuvudtaget. Tränade en del på extern belöning och det verkar som om poletten äntligen trillat ner då! Inget tjuvande alls utan väntar på mitt varsågod :)  Fritt följ, inkallning, appotering blev kvällens träning för den vovven.

Sen så håller jag på att läsa Maria Hagströms bok "Från valp till stjärna" och det vore väl sjutton om jag inte ska få igång Walle på lite lek. En tygfotboll från IKEA är nog det som han gillar mest av alla leksaker. Så den testade jag med. Lite lek fick jag igång, bara några få sekunder men ett intresse kanske har väckts? Vi jobbar vidare.

Den andra hunden som var med, Loppan hon är nog mest åt andra hållet. Det bästa som finns är lek och leksaker. Eftersom sakerna är ett hett byte för den hunden så drar hon också gärna iväg med dem. Men se i boken fanns det också tips hur man ska göra då. Sagt och gjort vi testar. Det funkade :)) Så det vi pysslade med denna kväll var hämta saker och lämna saker. Ingen mera lek om man inte lämnar till matte. På slutet startade vi upp den som ska bli markeringen för henne i söket. Hämta rulle, komma in och lämna rulle. Hon är så snabb i tanken den hunden så det gäller att matte kopplar på sin hjärna för fullt också.

Efter träning och fika så drog vi till klubben där det var lydnadstävlingar. Mitt under tävlingen så öppnades himlen och regnet fullkomligt vräkte ner. Efter det hällande regnet så blev man kall och ville helst hem. Tittade klart på 2:an och på några ekipage i 1:an. Varje gång undrar jag varför anmälde inte jag mig då? Walle han kan ju allt det där!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Håller tummarna för is-drottningen! Tänk vilka stolta föräldrar ni måste vara.:-)

Ja, varför har du inte anmält dig och Walle än.....

Kram
Camilla

zabina sa...

Grattis till er alla mest till dotra.Hoppas du får nån hundvakt tills ni ska åka å titta på hockey.
kram på dej Z