onsdag 4 augusti 2010

En underbar afton i skogen

Igår (läs måndag) så var vi till skogen för ännu ett sökpass. Ny plats. Hallboviken, en fantastisk natur och en bra sökruta. Kvällen var ljummen och solen sken. Inga myggor bara en och annan broms.
 Loppan först ut av mina hundar. Körde nåt nytt denna gång. Utifrån Canisboken om sök. Början till det som så småningom ska bli flying. Synlig figge, rakt ut och kontakt med figgen för belöning. Gick finfint. Det enda som är lite besvärligt för unga damen är att komma tillbaka till matte. Figgarna är ju SÅÅÅ spännande sen har de ju KORV också. Då gäller det för matte att ha nåt som är bättre och intressantare än korv då. LEKSAK förstås. Den här hade jag med mig.


Då blev jag helt plötsligt mycket intressantare än figgen och korven :=) Hur som helst så tyckte Loppis att det här var skitskoj. Kommer att köra så här ett tag framåt. Invindning och markeringsövningar köres separat sen sätter vi ihop det. Hoppas att det funkar bra. Spännande ska det bli att testa den här metoden.

Walle kördes med ungefär samma metod som vi gjorde med Loppan fast med dold figge då. Javisst han tyckte att det var märkligt att få göra rena hittaövningar igen. Så när han ätit klart hos figgen då satte han igång att leta sin rulle minsann. Nä hädanefter blir det som vanligt med honom. Tyckte att han blev rätt trött också, inte likt honom kan man säga.

Upplever att Walle har förändrats en hel del. Men kan inte riktigt sätta tummen på vad det är som gör det. Kanske hans hormoner. Upplever honom inte lika fokuserad och lyhörd som han varit förr. Lite dålig kondis känns det också som han fått?!

Så idag (läs tisdag) tänkte jag att jag skulle göra nåt nytt med honom. Tog fram klövjeväskan som jag köpt för en tid sedan på Dollarstore. Billigt och bra! Laddade väskan med 2 st 0.5 l petflaskor. Så gick vi på promenad han och jag. Ingen långpromenad så här första gången. Utan vår vanliga 30 minuters runda. Ja trött blev han iaf. Får se om det här gör att han får bättre flås iaf.

Just nu sitter jag på jobbet och önskar att jag vore hemma i min säng. Men snart är det ju morgon och då när de flesta andra kliver upp då ska jag sova så skönt.
Tjingeling!

1 kommentar:

Kerstin sa...

Det var en höjdarkväll verkligen, det får vi göra om...
sitter och väntar på att få kliva upp och åka iväg men först måste jag ju lägga mig så därför säger jag natti natti!
Höres till veckan!