tisdag 24 augusti 2010

En isprinsessa och sökträning


Idag publiceras artikeln om vår dotter i lokaltidningen HT. Hon har vid 15 års ålder lyckats med bedriften att bli uttagen som reserv i damkronornas U18-landslag! WOW! En stor bedrift av mammas isprinsessa! Stolt är vi hela familjen!

Nu till hundarna. Gårdagskvällen ägnades åt sök på räddningstjänsten. Alltid så kul att vara där. Hundarna tycker det är spännande som bara den. Alla blir riktigt taggade. 6 hundförare och 8 hundar. På 1 timme och 40 minuter var vi klara. Två timmar totalt med vallning av rutan inräknad. Snacka om effektivitet. Vi är ett sånt härligt sökgäng, alla är verkligen engagerade i sina hundar och sitt figurantarbete. Precis som det ska vara. Är så glad att ha så fantastiska träningskamrater. Ni är bara bäst!!

Först ut var Loppan. Tre figgar för henne blev det. Verkligen med nosen på idag. Hon har trots sin lilla erfarenhet verkligen förstått begreppet nosen på. I den mörka (läs kolsvarta) containern där funkar det ju inte om man inte har nosen på för där ser man inte ett smack. Därinne tycker jag att hon jobbade så himla jäkla urbra! Ingen som helst miljörädsla finns det hos den hunden minsann. Sen är hon också precis som Walle väldigt försiktig med figgarna. En god egenskap hos en sökhund!

För Walle blev det 4 figgar och genomsökning av hela området. Trots det så var han inte alls trött efteråt. Vad ska man göra för att få den hunden utmattad? Han jobbade så jäkla bra! Hittade sina figgar galant. Markerade så fint, kom ända in med rullen och gjorde finfina påvis! Det får nog bli sök som gäller för honom i framtiden. Han är så himla duktig den hunden.

Ute blåser det storm, det första sjösprånget för hösten? Ja vem vet ;)

Inga kommentarer: