söndag 29 augusti 2010

Återbesök och spår

Till veckan ska vi tillbaka till veterinären för att kolla om Gandalfs CRP som var så himla högt när han var sjuk för en tid sedan. Värdet var 346 och ska ligga under 30 när det är normalt. Inte undra på att han var dålig. Idag mår han bra och det känns så himla skönt. Hoppas nu bara att provsvaret är lika bra. Här kommer ett par bilder från den dagen vi var till veterinären. Inte riktigt likt men G att ligga ner i ett väntrum där det finns både hundar och katter. Ja han orkade förstås inget annat i det läget. Det känns som om vi verkligen åkte in i tid. En hund blir säkert intorkad väldigt fort. Han var ju redan efter det här dygnet utan vatten och mat rejält mentalt påverkad. Ett dygn till tror jag inte att han klarat. Ja så dålig var han.....


Gandalf i väntrummet ligger helt stilla
trots hundar och katter i väntrummet

Kolla blicken, visst ser han undrande ut?
Nog om elände nu!

I går var det då dags för veckans spår. De som spårtränas är ju Walle och Loppan. Får ibland lite dåligt samvete för att jag inte riktigt hinner med de andra 2 som jag kanske borde....  Jaja kommer tid kommer råd, lr?
Ja hur som haver så kan man ju inte tänka sig att hinna med att träna aktivt med alla hundarna när man har 4 och det är ju inte heller min ambition.

Viltspår med blod blev det för Walle denna gång. Personspår för Loppan. Walle ångade på som bara den tyckte inte att det var det minsta läskigt med blodet trots att det var första gången. Två vinklar var det i spåret. Den ena gick han rakt och fint den andra ringade han. Lite mera träning sen blir det anlagsprov. Spännande ska det bli.

Loppan hon spårade som vanligt på sitt lustiga sätt. Hopp, skutt och studs. Ibland med hög nos och ibland med nosen tajt i marken. Men till spårslutet kom hon på sitt eget lilla vis iaf. Sen så går hon på nåt sätt i kärnan iaf. Ska testa henne på vilt nästa gång. Kanske går hon med nosen ner då?

Nästa helg, lördag - söndag blir det Åland för att kolla på hockey. Hundarna lämnas lite här och lite där, inte lätt med hundvakt när man har 4 stycken. Förmodligen måste 2 lämnas på pensionat. Vi får se. Ska fixa med det sista inför resan morgon.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Christina!
Oj, här tittar man in och ser att Gandalf har varit riktigt sjuk, hoppas han mår bättre nu! Tack för din förfrågan på fb, har ju varit på SM i bruks och jobbat och är nu bara hemma och vänder. Öppettiderna är just nu;
Mån 14-20
Tis-Fred 11-17
Övriga tider enligt överenskommelse.
Du är väldigt välkommen att titta ut och ta en fika! Hemma igen på torsdag.
Ha de gott! //Susanne med flickorna

Camilla sa...

Lycka till på Åland och lycka till med utplaceringarna av de fyrfotade. Gubben min har farit till Kina, och för att hundarna inte skall vara ensamma förmycket så är de hos dagmatte i två dagar med övernattning denna veckan och sedan jobbar jag hemifrån på tors-fred. Saknar dem gör jag verkligen - hopplöst tomt utan de små liven. Men imorgon kväll så hämtar jag hem dem igen.
Kram
Camilla (Tikko och Alicia hälsar också från norra delen av Helsingborg)