torsdag 22 juli 2010

Visst har man det bra!

Jobbade tisdag natt den första efter min semester. Tänk när man väl kommer dit är det som om man inte alls varit ledig i 4 veckor. Ja natten var iaf lugn och direkt efter mitt pass for jag hem och hämtade Loppan och Walle för ett sökpass.
Sju hundar skulle köras. Tänk fast man jobbat en hel natt så blir man pigg när man kommer till skogen med hundarna.
Först ut av mina hundar var Loppan. Två figgar på vindsidan. Den här gången släppte jag henne så hon fick jobba som hon ville. För mig är det inte viktigt med raka skick utan att hunden får vittringen i nosen och jobbar för att få det. Det fick hon också. Fick visserligen kalla in henne en gång på första figgen. Oh tänk hon kom direkt också ;=) Hon jobbade jättefint och hittade båda figgarna. Belöning i form av godis och kamplek. Hon fullkomligt älskar söket och människorna i skogen. Får vi jobba regelbundet med söket så är nog det till stor hjälp i hennes träning med främmande människor.

Dags att köra igång lite apporteringsövningar med henne också. Gripa. hålla fast, komma in och lämna av.

Walle då? Två figgar på vindsidan och en på andra sidan stigen. Vilken sökhund han har blivit! Det märks att han börjar få rutin på det här. Jobbar fint i vinden. Rakt på figge 1. Markerar fint och kommer in med rulle. Gör ett lika fint påvis. Figge 2 på medvindssidan = svårare. Dessutom en mycket svår ruta. Där går han ut ovanför figgen och springer långt ut, vänder upp och tar figgen i motvinden. Så jäkla bra och smart gjort. Figge nr 3 då. Där går det också riktigt bra. Där får han ha sin egna rulle. Vi kör med "svenskrulle". Ända fram till figgen går han nosar ordentligt på henne innan han tar rullen. Tappar den ca 5 m framför mig. Varför vet jag inte. Eller så släpper han den helt enkelt.
Kör iaf en markeringsövning efter det. Då håller han rullen ända fram till fotposition. Dutti kille.

Ikväll har jag varit på klubben med några trevliga brudar och tränat lydnad. Vad Walle höll på med det vet jag inte riktigt. Men inte samma saker som jag förväntade mig iaf. Skulle träna inkallande med ställande. Bakombelöning i form av korv i skål. Han tjuvade på belöningen varje gång. Så vi struntade i det. Körde ett par vanliga inkallningar i stället. Långt avstånd så att han fick upp farten lite. Sen blev det till att träna på att ligga stilla en längre stund. Vilket jag är helnöjd med. Försökte oss på lite linförighet också men vette sjutton vad det var med hunden idag. Lika bra att gå och fika.

Visst har man det bra som har hundar och en möjlighet att träna nästan varje dag!

I morgon är en annan dag!

Inga kommentarer: