söndag 11 juli 2010

Spårgudinnan


Idag har det varit så himla varmt så att större delen av dagen har tillbringats inomhus. Sen så solade vissa i familjen sig lite för mycket härom dagen så det var inte riktigt läge för stranden idag :-) Så hade jag lite måsten också, dammsugaren ni vet!

Fram emot kvällningen blev det lite svalare och det mulnade på ordentligt och i skrivandets stund ser det ut som om det ska bli en riktigt åskskur. Ja vi får väl se! Ja eftersom det blev svalare ute så passade vi på och drog till skogs för att lägga ett par spår. Den här gången till Diva och Gandalf. Gandalf som förstås inte är halt längre (skönt). Medans spåren "kallnade" drog vi till stan och ICA för lite handling. Hem och hämtade hundar och iväg.

Diva först ut. Ett spår på ca 300m och en leksak i slutet. Säga vad man vill om den hunden men hon spårar som en GUDINNA. I spårkärnan hela tiden, hon viker nog inte ens 1 cm åt nån sida. Den hunden finns det nog ingen som slår på tassarna i spåret. Tror nog att hon skulle kunna spåra hur långt som helst utan att tappa fokus det minsta. Fast leksaken i slutet intresserade henne inte det minsta. Hon vill nog ha en klöv och ett viltspår hon.


Det här är en av hennes andra favorit sysselsättningar.
Plaska i balja ;-)

Gandalf då. Ungefär lika långt spår till honom också, leksak i slutet. Han spårar med hög nos emellanåt men gick förvånansvärt mycket i spårkärnan och med nosen i marken han med. Lite för högt tempo för min smak men man hinner med iaf. Tidigare har han ju haft alldeles för bråttom. Hittade leksaken i slutet och fick en rejäl kamplek med matte. Det gillar han skarpt. Sen bar han stolt leksaken hela vägen till bilen. Så stolt och så vacker med sin fantastiska hållning. Snyggve ;-)

Måste bara göra ett litet tillägg så här dagen efter. Till er som inte "törs" testa viltspår av rädsla att hunden inte spårar lika bra eller struntar i människospår. Bullshit! Mina hundar spårar lika bra på människospår som på viltspår och de tvekar aldrig aldrig nånsin i vilket spår som än lägs. Igår hade vi dessutom massor med färska älgspår som vi passerade utan problem. Är hunden dåligt motiverad i spåret så testa gärna viltspår. Det kan göra så att hunden blir mera motiverad i "vanligt" spår.

Nu känner jag mig riktigt nöjd! Så blir det strax kladdkaka med grädde! MUMS!

2 kommentarer:

Wheaten Barbro sa...

Hejsan! Tack för besöket i min blogg. Kul att träffa er nu till helgen. Ja visst blir det debut för vissa, men hoppas att det finns någon som kan rycka in om benen viker sig på mej ;)))).
// Kramar från Oss

Camilla sa...

Hej på er alla!
Det var väldans vad det hänt mycket sedan jag var inne sist. Beundrar dig som orkar i värmen. Väl hemma i skåneland kom värmen - 30-31 grader i skuggan. Både hundarna och jag blir helt mosiga i huvudet. Så värst mycket hundträning har det inte blivit, men vi väntar in lite mer svalka. Stor kramar från Skåneland.
Camilla, Tikk och Alicia