onsdag 28 juli 2010

Sök

Sökpass på räddningstjänsten. Med några skapligt trevliga brudar och min gubbe. Det första vi träffade på var en riktigt fet och stor huggis. Ja det är inte första gången vi ser huggorm på det stället. Inte kul. Man vill ju inte att nån hund ska bli ormbiten. Nåja nu var det ingen som blev det heller. Men för en del ekipage blev kanske inte träningen optimal, är man ormrädd så är man. Jag är inte ormrädd! Nog om ormar då!

Loppan var den som kördes först av mina hundar. Hon har blivit riktigt duktig hon. Använder nosen som hon ska. Inte alls miljörädd på nåt vis. Hittar första figgen lätt. Sen sökte hon av hela containern som A satt i och hon gör det baske mig så bra! Figge nr 2 var husse. Han satt längst in i ett system av flera mörka containrar med olika rum i. Hon söker systematiskt hela tiden och nosen är minsann på den också! När hon fick husse i nosen då gick det verkligen inte ta miste på det. Sista figgen för henne var ute i ruinen. Där hoppar hon in som om hon var på hemmaplan. Hittar sin figge där också.

Vad ska man då säg om Loppans sökarbete? Jo hon använder nosen på ett strålande sätt. Har verkligen kopplat ihop det hela. Hon är inte det minsta rädd i miljön. Ett ämne för räddning kanske?

Walle han blir så glad när han ser var vi är. Räddningstjänsten here i come! Han saknar nog det här jobbet mer än mig skulle jag tro. Fyra figgar för honom. En helt dold i en låda med lock på. Han fixar ju sin figgar bra som vanligt höll jag på att säga. Lite besvärligt blev det för honom med den helt dolda. Han visste att det var nåt där men inte var. Sen hittade han rullen tog den och sen när han skulle gå på påvis så visade det sig att han inte alls var så säker på var figgen låg. Ja man lär sig hela tiden och det är väl tur det. Sista figgen i ruinen. En riktig förarmiss gjorde jag då. Tog en annan väg än Walle in. Så det blev lite strul med rullen. Skulle naturligtvis väntat utanför eller så gått samma väg som honom förstås. Klantigt!

En trevlig,solig och varm kväll med de bästa blev det!

1 kommentar:

Kerstin sa...

Tack för senast...inte kul med fetormen men annars toppenträning som vanligt! Ser fram emot nästa gång....
Pussa lilla Loppis ifrån oss, hoppas hon kryar på sig snart!
Kram