fredag 2 juli 2010

Skönt

Ja det var riktigt skönt igår när jag fick ett SMS från K vid 18-tiden, "Är fortf i Svall". Vilket i klartext betydde, hinner inte träna ikväll. För första gången på länge så kändes det skönt. Både jag och Walle behöver vila lite. På våra senaste pass har både han och jag saknat inspiration för att träna lydnad.

Mina tankar finns igen på det här med tävlandet. Är det verkligen detta jag vill med min hund? Passar det mig? Ska man tänka sig en klättring i klasserna då är det inte alls till att ligga på latsidan. Utan nöta och nöta. Nä det finns skojigare saker att göra med sin hund. Jag vill förstås aktivera mina hundar på ett vettigt sätt med massor av nosarbete, vilket jag tror att hunden är ämmad för. Så nu blir det ut i skogen ett tag framöver. Spår och sök står på schemat. Tjoho vad det ska bli skoj.

Sen som ni kanske vet sen tidigare så äger jag massor med hundböcker. Så pass många att jag knappt vet vilka jag har längre. Skickade här om dagen efter en bok jag redan har. Klantigt. Men så hittade jag också Maria Hagströms nya bok. Hennes förra bok Nosarbete är ju riktigt bra. Skulle gärna vilja kursa hos henne. Men ska man lyckas komma med på en sån ska man ha en himla tur. Vilket jag inte är begåvad med ;=)Den kommer ut den 10 juli så nu är det bara att vänta. Hoppas den är lika bra som hennes förra bok.

Idag anmäler jag mig till en utbildning med Walle. Vilken? Det kommer ni att få veta i sinom tid. Lydnaden då? Jorå vi kommer att träna på den också. Kommer att kräva mera lydnad av honom i skogen. Så visst kommer vi att nöta vidare men bara på den lydnad vi behöver i skogen och för vårt kommande projekt.

Nä klockan är snart 07.00. Dags för morgonpromenaden innan det blir för varmt ute!

Ha det bra i solskenet för det ska vi!


2 kommentarer:

Johanna sa...

Min lilla vovva kan inte ens nosa efter skinka på parkettgolvet. Annars hade jag också tyckt att spår vore roligt!

Camilla sa...

Hej på er i sommarvärmen!

Hälsningar ifrån Skåneland. Hemma från High Chaparall, men nu styr kosan till Strömstad.

Kramar
Camilla