onsdag 7 juli 2010

ON och OFF

Ja egentligen har jag inget att skriva om. Vad har jag gjort de senaste dagarna? Jobbat i trädgården en hel del, slappat en del.
Hundarna då? Jo de har bara fått skruttat runt här på tomten. Inte tränat nån lydnad alls med Walle. Orkar inte riktigt just nu. Vi får nog ta lite semester han och jag.
 
Har jobbat lite med Loppan här hemma. Kört vidare med med bakdelskontroll på pallen. När jag tränar Loppan håller jag stenhårt på att hon ska erbjuda beteenden frivlligt. Hon snurrar fint på pallen ett helt varv och hon kommer nära intill vid min vänstra sida.
Sen har vi tränat sitt och ligg. Så otroligt snabba lägganden hon har den tjejen. Precis som sin pappa. Pladask ner i backen :=). Sen testade jag lite på ingångarna också medans vi ändå var igång. Efter ett par försök med sitt och ligg som ignorerades av mig så kom hon vips in i fotposition. Hon belönas med saker som kastas som hon hämtar i en rasande fart och hon kan springa några ärevarv med. Ja hon kommer iaf till mig med dem för hon har förstått att man inte får leka mera med matte om man inte lämnar tillbaka leksaken. Ja belönar man henne med leksaker så lär hon sig så otroligt snabbt. Kvicktänkt och arbetsvillig är hon. Funderar skarpt på att lära henne att vara passiv, liggandes på en filt eller dylikt som det stod om i en artikel i senaste numret av Canis. Vi får se, hon behöver en OFF knapp för ON har hon mest hela tiden.

I morgon ska Loppan och jag på lite specialträning. Om det berättar jag mera när vi varit där.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Vi jobbar också med ON/OFF. Har det lite kämpigt med det, det är så svårt för Mossa att varva ner och ligga still (om inte jag är bredvid henne).

Camilla sa...

Alicia har lite närmare till OFF-knappen än hennes syster tror jag, men hon har å andra sidan en mor som emellanåt saknar ON knappen. Idag var både mor och dotter jätteduktiga när vi hade besök av Nicke, min systers Bishon Frissé. De fick order om att ligga i köksdelen av allrummet, och där låg de så fint hela middagen. Stolt matte var jag.
Kramar från Strömstad.
från Camilla, Tikko och Alicia

Lotta sa...

Jag skulle också behöva jobba med OFF-knappen på Diaz. Det får bli lite mer tid för honom när valparna har flyttat. Nu vet jag inte var tiden tar vägen den går så fort så fort. Imorgon är valparna redan 7 veckor!
Kram Lotta & Fyrbenta