tisdag 20 juli 2010

Lite träning och en häftig hund

Gårdagskvällen tillbringades på klubben med K och hennes hundar. Vi tränade lydnad Walle och jag. Han var riktigt duktig grabben. Ettans moment sitter rätt bra nu så jag är nöjd! Vi har börjat fuska med tvåans moment och igår var det fjärren och skiftena mellan sitt och ligg som vi testade. Han gör verkligen snygga skiften. Jag står ju precis framför så det är ju ännu inget som är särskilt svårt. Egentligen var det alldeles för varmt för att träna i går kväll så därför blev det ett kort träningspass.

Idag har vi startat om med inkallande med ställande. Den metod vi startade med har tyvärr inte funkat så bra. Men idag så fick vi till en bra början iaf. Belöning bakom funkar bättre när jag har en skål med korv istället för riktningsvisaren med korv i. Fick till snabba ställanden. Om nån dag är det dags att utöka inkallningssträckan.

Walle är den av mina hundar som skäller en hel del  bilen, ja iaf när de andra hundarna är med. Han förknippar bilfärd med arbete och vill jobba, jobba, jobba då vi åker iväg nånstans. Har inlett lite träning av att vara tyst i bilen och han blir bättre och bättre på att vara tyst. När vi tränar brukar jag ibland hänga för en filt e.d över grindarna i bilen. För att han inte ska sitta och kolla ut och bli avundsjuk när nån annan tränar för då skäller han mer än nånsin. Tänkte att man skulle han nåt smartare att hänga för. så när jag var på IKEA senast så hittade jag ett häftigt tyg på rea och idag har jag gjort klart min skapelse ;=) Satt resår runt om så det är lätt att sätta fast. Runt om kommer det in luft och öppnar man ett par rutor så blir det superbra!


Häftig vovve, eller hur?

3 kommentarer:

Annika sa...

Ha! Supersnyggt! Säkert bra att sitta innanför luftigt tyg och inte behöva känna att man ska spana in hela omgivningen! Hundarna känner sig säkert tryggare också, med mindre revir att vakta! Något att ta efter! :)

Lena sa...

Hej och Grattis till Gandalfs resultat i Alfta. (Har försökt skriva kommentar tidigare men det blev inget)
Ha det så bra

Kerstin sa...

Supersnyygt....vem vågar gå nära den voven och så kanske den låter oxå! *ler*
Tack för träningen idag...alltid lika roligt!
Kram o sov gott!