måndag 26 juli 2010

Jag har nog världens bästa hundar

Ja i mina ögon sett har jag nog det ;=) Fast det tycker väl nästan alla om sina hundar. Visst det går upp och det går ner. Men ikväll har Walle och Loppan varit världens bästa iaf.
Har varit och tränat lydnad med de BÄSTA! Alltid lika skoj. Vi tränade hund, fikade och snackade en hel del. Det hör liksom till det där surret om allt och inget. Fast mest om hund förstås.

Först ut av mina hundar var Loppan. Vi har ju tränat "pallen" hemma i köket och ute på tomten så nu var det dags att flytta ut den till en lydnadsplan och med lite störningar. Gick hur bra som helst :)) Får man bara den rätta belöningen så kan man tydligen utföra vad som helst.
Nästa övning blev baklängesmarsch med placering vid mitt vänstra knä, ett steg åt höger och hon kommer in perfekt i utgångsställning. Wow hur snyggt kommer hon inte in då! Med en riktigt "snärtig" rumpa. Precis så som jag vill att det ska se ut.
Till slut lite gripande av apporten som också bara flyter på. Inte en tillstymmelse till tugg!
Efter det här var det en helt död hund jag hade hon orkade nästan inte en bry sig om RÅTTAN. Då är man slut om man heter Loppan.
Det här gjorde hon så himla bra. Ny plats, störningar av andra okända hundar som passerade på cykelbanan som var alldeles nära. Hon börjar bli fokuserad på det vi håller på med och snart tro jag nog att jag kan börja träna med lös Loppa! Då kommer det att bli så mycket lättare.

Walles tur då. Bra att träna på en fotbollsplan med uppmålade linjer. Gå på linjen och träna vä- och högerhalter är ju helt perfekt. Fria följet tränade vi också på bara rakt fram idag. Han är så duktig min kille. Sen ett par släta inkallningar på längre avstånd. Vilken fart och vilka ingångar :))
Till slut lade jag honom plats och kollade på K när hon började med pallen till en av sina hundar. Där låg han lugnt och stilla kvar tills jag hämtade honom. Ny plats, förbipasserande hundar och människor, barnvagnar, cyklar..... Det störde inte Walle det minsta.

Jag är så himla nöjd med mina hundar. Glad att jag väntat med att träna lydnad aktivt med Loppan för det är nog först nu hon har mognat så att det verkligen ger ett bra resultat.

I morgon blir det sök, ojojoj vad jag längtar för det är ju så himla sköj!

5 kommentarer:

Linnéa sa...

Blev ju hur bra som helst med slut texten :-)
Linnéa

Christina sa...

Linnéa: Tack för hjälpen att hitta sidan där man kan göra så snygga "autografer" till sin blogg!
Kram!

Annika sa...

Härligt när man har den där känslan efter ett träningspass! Bara att gotta sig! Visst har du världens bästa hundar - de är ju wheatens! ;)
Ha det gott!

Anonym sa...

Hejsan

Nu har jag varit inne och tassat runt och läst i bloggen.
Kul när träningen sitter.
Själv har vi lagt lydnaden på hyllan lite, mycke utställning nu.

Anne & wheaten Iris & Greta

Piakvinnan sa...

Härligt!