fredag 30 juli 2010

Har börjat läsa....


Denna bok. Har visserligen bara kommit en liten bit på väg. Men den verkar så himla bra :=) Dessa tänkvärda och kloka ord av författaren Maria Hagström finns på bokens första sida.

"Vill du få tillgång till någons fulla kapacitet måste varje del av det man tränar vara frivilligt och fullt möjligt att välja bort. Varje uns av tvång plockar procent från kapaciteten"

Många kloka ord finns skrivna på varje sida jag läst hittills. Frivillighet, det är klickerträning tycker jag! En sak till som verkligen kändes helt rätt var  dessa ord.

" Lyssna på alla som vill ge dig råd i träningen men kom ihåg att du - bara du - är ansvarig för vad du väljer att tillämpa i din träning"

Just precis så tänker jag när jag ger någon tips eller råd i ämnet hundträning. "Take it or leave it"!  Om någon är så snäll och vill försöka hjälpa mig i min hundträning så är jag ju otroligt tacksam inte behöver jag argumentera hit och dit heller. Att raser fungerar olika det vet ju alla. Men att individer i samma ras också fungerar olika tycks ofta glömmas bort! Nog om boken och detta. Jag läser vidare och hoppas att fortsättningen är lika bra!

Loppan är piggare men hennes mage är det inte. Så dag blir det ris och kokt fisk/kött. Så får vi se om den lugnar ner sig. De andra har inte blivit sjuka så magsjuka kan nog helt uteslutas. Hoppas på bättring snart så vi kan fortsätta vår träning.

2 kommentarer:

Annika sa...

Den boken är jag sugen på att läsa! Tror den kan vara riktigt bra! Kloka citat!

Hoppas lilla Loppan kryar på sig snabbt! Här ligger feta paddor och grodor lite överallt för tillfället och det är ju inte kul om hundarna sätter tänderna i dem!

Jag är alltid tacksam för alla hundtränartips jag får och inser att man aldrig blir fullärd. Alla raser och individer är ju olika och det som fungerar på den ena fungerar kanske inte på den andra. Men är man vaken och plockar godbitarna och modifierar så det passar sin egen hund så kan det bli riktigt bra! Att dela ut tips är en balansgång beroende på vem man talar med. "Take it or leave it" är ett bra motto!
Ha det gott!

Hanna och hundarna sa...

Den boken verkar bra. Riktigt kloka ord du valde ut från den och jag håller med så väl. Måste ju nästan köpa den nu för att se resten av innehållet!

Vad skönt att Loppan är piggare. Hugo har också varit riktigt dålig i magen och jag tror att det kan bero på värmen för ingen av våra andra hundar har varit dåliga...