lördag 24 juli 2010

Grundfärdigheter


Har startat upp liten början till lydnadsträning med Loppan Grundfärdigheterna står på programmet. Hon har blivit riktigt klickerklok den lilla damen. Så himla skoj att se hur snabbt hon lär sig saker och med vilken belöning det går snabbast. RÅTTAN såklart. Ett fint litet gosedjur från IKEA.

Vi har ju tränat in sitt, ligg och stå tidigare. Lagt till kommando och det sitter rätt skapligt nu gäller det att fortsätta på det med att successivt förlänga tiden då hon utför dessa beteenden.
Pallen har vi ju också kört en del och den kickan hon har en MYCKET god bakdelskontroll eller har fått efter en del träning. Ska försöka få nån av de mina och filma det hela nån dag. så att jag kan lägga ut en lite snutt här på bloggen. Lovar ;=)

Idag har jag introducerat tasstarget, vilket gick ganska snabbt att lära in med hjälp av klicker och godis. Jag var inte riktigt nöjd med hennes insatser men så kom jag ju ihåg RÅTTAN! Fram med den oj jisses vilken förändring. Då gick det snabbt som sjutton att lära in detta!

Nästa sak som stod på programmet var apporten. Snacka om supersnabb inlärning igen. Raketfart. Griper fint, håller fast, inte en tillstymmelse till tugg. Klicker och belöning - RÅTTA! Tänk när hon på slutet av träningspasset ska springa iväg och hämta sin belöning då har hon fortfarande apporten i munnen släpper den inte när hon kommer fram till råttis. Tar upp råttis och helt plötsligt har hon både apport och råtta i munnen.

Ja säga vad man vill men med den hunden har man aldrig tråkigt :)


Strax nattjobb igen då!


2 kommentarer:

Susanne sa...

Haha,vad roligt att läsa om att Loppan gillar sin råtta. Affe har en precis likadan IKEAråtta (grå) som han älskar :D
Råttan tål allt, slit och dra, tugga på svansen är godast.

Hanna och hundarna sa...

Dom där råttorna är effektiva minsann! Har det åt Hugo också, det finns ju en version som är mindre också och dom är minst lika populära (till och med Cajsa gillar dom och det är inte dåligt) men då får man istället akta fingrarna när man kampar. :)