torsdag 1 juli 2010

Blixtar och dunder

Gårdagen bjöd på en tryckande fuktig värme och det var inte skönt. Åskan liksom hängde i luften mest hela dagen. Till slut kom den också. Ett häftigt åskväder precis ovanför våra huvuden. Ingen av hundarna brydde sig om att det dundrade så fönsterrutorna skallrade. Skönt. Eftersom jag inte alls gilla åskan så är jag ju förstås lite rädd att hundarna ska "känna in min oro" och "ta efter". Men se det gick ju bra :)
Hade ju bestämt med brudarna att träna igår kväll och var ett tag beredd att ställa in men ovädret drog iväg och solen kom fram igen och med den samma fuktiga värme. Så hundar packades in i bilen och vi drog mot klubben.
Hade inte förberett min träning så det blev liksom lite hipp som happ med den. Walle var lite låg och jag tror han behöver lite vila från lydnadsträningen och ut i skogen. Får försöka få till nåt sök  inom de närmaste dagarna. Ja annars få det väl bli spår då.

Loppan var också med igår. Mest för att bara vara. I olika miljöer har hon ju funkat bra hela tiden, hon var ju med på Walles räddningsträningar från början så där har vi verkligen gjort ett bra grundjobb. Tog ner henne på plan bara för att vara och inte nosa. Klick och belöning vid kontakt med mig. Se efter en liten stund var ju jag intressantare än lukten från en massa hundar. Efter några klick som godisbelönades så fick hon kampa med en ny leksak från Klickerklok. En fårskinnsbit i ett elastiskt band, fårskinnet sytt som en ficka där man kan lägga in godis. En ny favoritleksak verkade det som. Fast det lilla livet leker ju med allt hon.
Vandrade runt på agilityplanen och som bortblåst var den avvaktande hunden jag hade med mig senast. Undra vad som hände då, hade det varit nåt djur där som hon reagerade så på? Vi skuttade över några hinder, A hindret fram och tillbaka några gånger, balansbommen likaså. Upp på ett bord som stod VÄLDIGT ostadigt. Att det gungade det struntade hon fullkomligt i. Himla nöjd med Loppans insatser för kvällen är jag.

I kväll är det torsdagscafé på klubben och det är ju första torsdagen i månaden vilket betyder skotträning. Så jag får väl ta och bege mig dit på kvällssidan. För hundarna behöver verkligen träna skott. Det kan man inte få för mycket av!

1 kommentar:

Kerstin sa...

Åker gärna ut på lite sök...