tisdag 20 juli 2010

Alfta dag 2 18 juli 2010

Gandalf  min snygging!

Wheatenklubbens inoff Norrlands Guld och precis som jag skrev i förra inlägget det har inget med den blå älgen att göra ;=)
Med idag var Gandalf som skulle ställas och Loppan som ska miljö- och socialtränas. Husse var med som mitt resesällskap. Jag är så glad åt att mannen i mitt liv vill följa med som min passopp på dessa evenemang. Puss!

Vädret var lite lämpligare denna dag. Solsken inte lika varmt lite blåsigt. Där vi var men vår inoff så blåste det lämplig där den officiella utställningen var det blåste det för mycket! Gandalf han var minsann lite mera på idag och då är han minsann inte alls lätt att visa. På honom finns liksom inte offknappen alls. Att han dessutom fick Sazzis goa nyss löpt doft i nosen gjorde inte saken bättre. Lite styrig blev han då.

Nästan samma hundar som i går iaf i championklass. Placeringen blev den samma för Gandalfgubben. 4-e plats med HP i championklass och R-plats i bästa hane. Inte riktigt samma kritik som igår men nästan.  Det var nog mest ett par saker som skiljde. Pälsen bl.a. På den officiella fick han omdömet god päls (?) och på den inofficiella Fantastisk Päls! De får bedöma min hund precis som de vill och jag är mycket nöjd med de bedömningar han fick. Dessutom är jag ganska nöjd med min egen insats också. Långt är det kvar till jag kan visa mina hundar på ett för dem förtjänstfullt sätt.


Om Loppan hade varit med på utställningen
så tror jag hon hade placerat sig bland de främsta i sin klass.
För i jämförelse är hon riktigt snygg!

Loppan fick gå några svängar för att träna lite på hundmöten och träffa okända människor. Hon skötte sig bra och det är tyvärr en hel del människor som befinner sig på en sån här plats med sina hundar som inte alls har nån hundvana. Människorna alltså. Inget vett och etikett vad det gäller hundar. Varför åker jag på såna här tillställningar för. Inget att klaga på wheatenfolket. De vet nog att man inte går nära andra med sina hundar och att man som människa är passiv vid sina hundmöten. Äh förresten orkar inte nöta detta.......

Loppan skötte sig exemplariskt. Vi fick till lite träning med främmande människor och det gick bra! Vi gör framsteg minsann.

Trötta har både vi och hundarna varit efter denna helg. Nä 2-dagars utställning är inget för mig. Det blir så lätt en upprepning från dagen innan.

I natt blir det jobb, första arbetsturen efter 4 veckorssemester! Usch och fy!

Inga kommentarer: