måndag 19 juli 2010

Alfta dag 1 den 17 juli 2010

Helgen som gått har tillbringats i Alfta. Tvådagars utställning har det varit. Dag 1 SKKs nationella utställning och dag 2 Wheaenklubbens rasspecial Norrlands Guld (har inget med den blå älgen att göra) som detta år var inoff. Gandalf är den hund som visats upp denna helg. Han verkligen älskar detta med utställning. Ja han kanske inte showar så mycket men han tycker det är helkul!


Gandalf och hans resesällskap dag 1. Pixi och Wiggo, sötnosar.

Vi börjar väl med dag 1. Mitt sällskap på denna resa var Z och hennes 2 yorkshireterriers, Wiggo och Pixi. Säga vad man vill men med Z blir det aldrig tråkigt. Ni skulle sett hennes packning ;=) Ojoj hur skulle vi få in allt detta i bilen..... Jorå det gick det också och lite utrymme blev det över också!
Två olika ringar hade vi också så tältet blev långt bort från min ring. Men allt går väl. En olidlig värme ca 30 grader nästan helt vindstillla och svetten rann av oss efter en liten stund. Men när tältet väl var rest och vi fått i oss lite frukost så kändes det rätt bra!

Gandalf han är rätt känslig för värmen så för honom blev det en rätt jobbig dag. Han blir rätt så slö och visar inte alls upp sitt rätta jag. Att det dessutom var jag som skulle visa upp honom gjorde väl inte saken bättre. Andra gången i mitt liv som jag visar honom (första gången var i juni på inoff) och han är inte särskilt lättvisad.
Championklass, 4 hundar, alla de andra MYCKET välmeriterade med massor av bokstäver före deras namn och 2 av dem visades av proffshandlers. Inte lätt för matte blev det då. Men jag är nöjd för min hund visade upp sig riktigt bra. Visst han blir lie otålig när det inte händer nåt men han var den GLADASTE av dem alla. Tänk att hans svans är i topp HELA tiden och den går dessutom fram och tillbaka hela tiden. Om man nu ska säga nåt om de andra så var inte deras svansar lika glada hela tiden utan behövde en hel del hjälp på traven för att hissas i topp :=)) De hundarna vi mötte var ju riktigt snygga även om deras päls inte faller mig på läppen precis. Gandalf placerades 4:a med CK i championklass och på R-plats i bästa hane. På platsen före placerades Neddus, Gandalfs halvbror som dessutom fick CERTET! Grattis säger vi till  Barbro som också debutetade i officillla utställningsringen.

Sen får man ju inte heller glömma att jag denna dag1 fick träffa 2 av Gandalfs avkommor ur hans kull med Sazzi från Söråker utanför Sundsvall. Dottern Tea som bor hos mamma Sazzi och Arvid som bor i Dalarna. Trevliga hundar båda 2 och de har mycket av sin fars ivriga temperament. Snälla goa och mycket sociala hundar!

Resan tof Alfta gick bra och Gandalf han gillade sitt resesällskap Z med småhundar och det gjorde ju jag också. Tack Z för en trevlig dag med gofika, skratt och skvaller!

1 kommentar:

Annika sa...

Grattis till dig och snyggingen Gandalf för finfint utställningsresultat!

Ni ser ut att ha härliga sommardagar med bad och aktiviteter för hundarna! Ha det gott!