söndag 27 juni 2010

Till skogs

Nä nu hade man väntat nästan alldeles för länge på sökträning. Men idag bar det av med oss till skogs. Tränar med mina vanliga träningskamrater. De bästa :) En har sjuk hund (kennelhosta) och kunde tyvärr inte komma. Ny ruta i mina trakter, en riktigt bra sådan. Ganska öppet landskap. Men det var också meningen eftersom det blir mindre mygg då. Med dagens vind och strålande sol så syntes inte en endaste mygga till vilket bara det kändes som en vinstlott.

Men till själva träningen då!

För Loppan blev det början till sök i system enligt Canismetoden (kolla på Canis TV om du inte vet hur det går till). En slags budföring mellan figgarna med ett stopp vid mig på stigen. Sista skicket blev iaf en dold figge på vindsidan och det gjorde hon verkligen med bravur. Åt godis uppe i ansikte på K, alltså riktigt jäkla nära. Sen fick hon också en riktig kamplek med en ny leksak köpt hos Klickerklok. Hon blir så het och näst intill okontaktbar då jag tar ur henne ur bilen så skogslydnaden får vi jobba massor med. Men med lite mera träning på att lyssna och ta det lite lugnt så kommer hon att bli en fantastisk sökhund. Men hon jobbar i vinden så jäkla snyggt.

Walle då. Han gick sist av alla hundarna och då var klockan mer än 12:00 vilket också innebar mycket varmare. Första figgen löste han bra, men redan där blev han påverkad av värmen. Men  trots det så jobbade han fint på de 3 återstående. Han irrade en del idag vilket jag tror beror på värme och vind. Alla hundar hade svårt på medvindssidan. Fast alla jobbade precis helt logiskt förbi figgen, vind i nosen och figgen hittad på tillbakavägen. Fast trots att han hade det lite jobbig så jobbar han ju alltid "klart" hur trött och törstig han än är. Vilken arbetskapacitet hos den hunden.

Nä ni brudar vi får nog ge oss iväg en timme tidigare nästa gång ;) Så vi slipper den varmaste solen mitt på dan!

Eftermiddagen har tillbringats i växthuset. Under tiden med en del lösa hundar på gården. Loppan har tuktats (hunden alltså ingen planta i växthuset ;) ) ordentligt av sin far vilket var väldigt välbehövligt. Då hon faktiskt bjuder in till fight nästan varje dag. Men idag blev det bråk om några grässtrån de båda ville tugga på. Är de kanske så att de är hästar och inte hundar. Loppan kom till matte och ville ha beskydd. Riktigt bra tycker jag som passade på att ömka riktigt ordentligt med henne.

I morrn blir det lydnadsträning.


Men jag har fortfarande 
SEMESTER

2 kommentarer:

Hanna och hundarna sa...

Roligt med sökträning och att det går så bra! Har tänkt prova det med Hugo men det gäller ju att jag ska få med mig två hemifrån ut i skogen. Hittills får jag med mig en...

Det finns bra leksaker hos klickerklok. Har 2 leksaker därifrån och Hugo är totalt tokig i dom.

Johanna sa...

Så roligt med Wheatenbloggar! Gillar verkligen din. Titta gärna in hos oss; http://lillamossa.blogspot.com