lördag 19 juni 2010

Till skogs och en Stjärna

Ja i morse regnade det. Hade bestämt träff med K och K i skogen. Sök i dag. När jag anlände till platsen för vår träff så fullkomligt öppnade sig himlen. På med regnkläder och när det precis var klart, då slutar det regna och solen kikar fram. Tänk vilken tur man kan ha! Rutan vallades fast inte tävlingsmässigt precis. De ovana hundarna först och till de hör ju Loppan. Dålig vind i dag med. Det liksom blåser varenda eviga dag utom den dag vi ska till sökskogen. Jaja nu är det som det är.

Idag hade jag verkligen bestämt mig för att vara noga att inte släppa Loppan förrän jag verkligen ser att hon har vittring i nosen. Hon har ju så himla bråttom och kan knappt bärga sig i skogen. Hon tycker detta är så himla skoj. Precis som matte då ;) Vid första figgen har jag lite svårt att läsa henne. Men hon blir så ivrig och har verkligen bråttom ut. Hittar och får äta några godisbitar. Sen blir det lek idag, boll i snöre och kamp med figgen. Det tror jag är melodin för Loppan. Lek med nån annan än matte är nog nåt som hon kan komma att ha stor nytta av. Det kommer med all säkerhet att stärka hennes självförtroende.

Samma sak hos figge nr 2 mat och lek, fast här med bästaste kongen. Här ser jag tydligt hur hon får figgen i nosen, då släpper jag iväg henne och hon hittar direkt. Tror att poletten trillat ner hos Loppan. Upp med nosen så hittar man kanske nån i vinden :)
Inga som helst problem med människor i skogen. På de här gångerna vi tränat sök så har hennes sätt drastiskt ändrat sig. Hemmavid är hon inte längre skeptisk mot de som kommer och hälsar på. Inte ens okända. Nu gäller det att hålla i.

Walle då? När jag skickar för första figgen så gör han ett tävlingsmässigt sök, rakt ut och hittar direkt. Kommer fint in med rullen och gör ett lika snyggt påvis. Duktig kille. På andra sidan stigen finns en grusgrop och där hade alla hundar lite stökigt idag. Tror att den obefintliga vinden stökade till det för samtliga här. Ja Walle jobbade iaf fint och gav inte upp. Alla figgar hittade, rulle med in och snygga påvis.

Tidigare hade en av hundarna släppt sin rulle i skogen vi visste inte riktigt var men vi visste var han kommit ut på stigen utan rulle. Chansade och skickade Walle för att söka rullen. Walle har ju aldrig gjort ett uppletande förr men det går väl an att testa. Skickade och sa sök rulle. Visste ju inte riktigt vilket kommando jag skulle säga då vi som sagt aldrig gjort detta förr. Vad gör han då? Jo han sticker iväg, nästan rakt ut med nosen på. Rätt vad det är dyker han ner med den i marken. Jag ser inte vad han håller på med så jag ropar på honom rädd att han hittar nåt äckligt som han smaskar på. Men vad händer? Jo han kommer med rulle i munnen!!

Rullen låg alltså ca 20m ut i skogen, ingen av oss hade en aning om var den fanns. Men han hittade den bland blåbärsris och kvistar. Min STJÄRNA!

Kramen :)

3 kommentarer:

Camilla sa...

Vilken underbar dag ni haft i skogen. Och vilka stjärnor du har!
Idag skall vi till skutbanan och "skjuta in" hundarna inför årets High Chaparall resa. Vi vill kolla att de fortfarande är bekväma i en massa pangande. Sedan bär det ut i spårskogen. Alicia och Tikko har redan börjat inse vilken väska jag håller på att packa - snacka om att de har järnkoll.:-)
Kramar
Camilla, TIkko och Alicia

zabina sa...

Bra jobbat.
Hör av dig om Alfta,vill så gärna vara i ditt sällskap,på den färden.
Z

Kerstin sa...

Duktiga mysiga och Trevliga Walleman!!!
Kramen tillbaka!