onsdag 2 juni 2010

Stå

Igår var jag väldigt alert direkt på morgonen. Efter att ha skjutsat dottern till skolan (sovmorgon = ingen buss som passar) for jag till bruks för att nöta lite på lydnaden. STÅ var det som det skulle börjas om med. Walle har ju inte alls förstått vad det handlar om. Efter att ha läst på lite i min Bibel och skrivit ner några stödord så kände jag mig redo för att köra igång.

  • Stå och titta på föraren = stabilt utgångsstå.
  • Stå under marsch baklänges.
Klicka och belöna för många frivilliga ställanden. Här gick det bra, han fattade ganska omgående vad som förväntades av honom. Då så, över till baklängesmarschen. Gå baklänges och vänta tills hunden tillfälligtvis stannar. Vilket den förmodligen kommer att göra ganska så snart eftersom det beteendet var det som det "klickades" för senast. Stannar den BELÖNA. Backa till en början väldigt sakta och öka stegvis tempot. Om hunden tar ett eller två framåt steg belöna bakåt. Försök att snabbt banta bort bakåt belöningen.

Ja hur gick det då. Jo det här har vi ju "klickat in" tidigare och det var som att Walle mindes det så han kom på ganska så snabbt vad vi var ute efter. Kommandot lades till snabbt och här kommer jag att använda ordet STÅ. På slutet av träningspasset stannade han ett par meter från mig i baklängesmarschen och "frös" hur bra som helst i position.

Vi tränade också linförighhet med bara socialbelöning. Det gick också bra fast visst går det bättre med godis.

 Hoppet och inkallningen stod också på dagens program. Hoppet kördes enligt lydnadsklass ett och det gick utmärkt idag. Tidigare har han ju gärna sprungit förbi hindret den första gången vi hoppat. Men om jag sätter honom närmare hindret så hindrar jag honom från att springa förbi. Dessutom har han sån hoppteknik som gör att han hoppar bättre då han placeras närmare hindret. Passade också på att köra hoppet enligt tvåan. Det gick lika bra det med :)

I inkallningen har han fått upp ett jättebra tempo. Så med den är jag nöjd!

Sammantaget ett bra träningspass = nöjd matte. Nu kommer vi att nöta vidare på det här och hoppas att vi kommer till start i Lkl I i sommar.

Ikväll blir det ringträning  för Loppan, Gandalf och matte.

1 kommentar:

Hanna och hundarna sa...

Vad spännande med en möjlig start i Lk1 i sommar! :) Här nöter vi på med tvåans moment på Cajsa vilket kunde gå bättre om jag vore mer strukturerad i min träning. Men roligt är det i alla fall... :)