torsdag 17 juni 2010

Sökträning

Sökträng igen till min stora glädje! Tanken var att vi skulle vara i skogen men det blev ändring i sista stund. Hemma hos ML i rena rama "räddningsmiljön". Gammalt stall, lada, under hus. dold figge. Kan inte bli bättre.
Lite skeptisk var jag till att köra Loppan då hon som sagt var inte är riktig invindad ännu.

Men hur som helst så började jag med lite miljöträning. Walle  - hur bra som helst. Visst han saknar den naturliga nyfikenheten men han är varken skeptisk eller rädd. Fast det är helt ny miljö!

Loppan, ja vad ska man säga om den lilla höna pöna kaffeböna. Nyfiken som den värsta pensionär. Inga som helst problem i miljön. Snokar runt som bara den. Ja det enda hon är skeptisk till i nuläget är om det prasslar till, typ presenning. Men det kommer hon att vänja sig vid. I takt med att vi tränar så kommer också hennes självförtroende att öka.

Två figgar för henne. Den ena i ladan den andra under stallet. Den första gick riktigt bra. In i ladan med ett skutt, fast nosen är inte på. Jaja bara vi kommer till skogen så ska hon invindas. Hittade iaf figgen. Massor med gott godis. Ingen som helst rädsla för figgen heller. Bara mys och lite pussar också.
Nästa figge satt under huset. Mörkt blir det nog för hunden direkt man kommer dit. In under huset i ett huj. Men samma sak här ingen nos påkopplad. Men hon hittade K antagligen med hjälp av sina ögon. Massor med godis och mys även här. Helt plötsligt gör hon nåt som hon vanligtvis bara gör med familjen. Hon vänder rumpan mot K och baxar upp sig i hennes knä. Glädje hos matte :) Så farliga var dagens figgar.

Wallemannen då? Sex figgar. Problem. Njae kanske då med den sista som satt helt dold i redskapsboden. Där snurrade vinden som den ville Och Walle snurrade med. Men han gav inte upp och han tappade inte intresset trots att han fick jobba länge. Tror ni han var trött efter träningpasset? Nope! Inget verkar kunna trötta ut den hunden. Kanske tävla i söket? Ja vi hinner nog han är ju bara 2 år den lille Wallemannen.

Med Loppan ska jag börja att introducera markeringsövningar. Det kommer vi till en början att göra hemma i köket. Walle ska konditionstränas lite mera. Budföring i sandtag står nog på tur.

I eftermiddag efter sömnen blir det lydnadsträning på klubben. På lördag dags för sök igen.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Vilken toppenträning.:-)

Du skall se att det ordnar sig med lilla Loppan.

Alicia och jag tränade vår linförighet igår och trots att planen är bakgården till ett kaninpar, så gick hon riktigt bra. Snart skall vi öka på längden.

Kramar från Skåneland
Camilla, Tikko och Alicia

Kerstin sa...

Men så spännande ni verkar ha haft det...blir det skogen på lördag i alla fall!
Hoppas det blir ett härligt väder!R gick lysande på lydnaden igår...hade piggnat till efter söndagens sökträning...Synes!
Kram!