onsdag 9 juni 2010

Loppan på pallen

Inlärning av utgångsställning med klickermetoden har påbörjats med Loppis. Pallen på golvet.
Mål1 framtassar på  pallen det löste hon supersnabbt. Sen i nästa del gäller det att få hunden att flytta baktassarna med framtassarna kvar på pallen då gäller det att matte är vaken och klickar vid minsta rörelse.
Se det fick vi också till rätt snabbt. Efter ett par försök så snurrar hon 360 grader, alltså ett helt varv.

Duktig kicka.

Nästa steg att få hunden att komma in i utgångsställning på samma sätt. Wow det fixar hon lika snabbt. Då blir nästa steg att hon ska följa mig i i mina förflyttningar runt pallen åt höger och vänster. Det blir nästa moment. Sen ska pallen bort och hon ska kunna komma in i utgångsställning från ALLA håll.
Det känns som att hon fixar detta snabbt. Hon lär sig lätt men har fortfarande lite svårt att varva ner mellan "seten". Ja jag tänker styrketräning jag, reps och set och träningspass.

Ni ska också få en bild av Loppan på pallen, kanske senare idag bara kameran kommer fram.

Ha en härlig dag i solen!

PS: Ni har väl sett att jag har en ny banner på bloggen?

1 kommentar:

Camilla sa...

SOL - har ni sol? Här regnar det och regnar och regnar...Inget kul med två wettexdukar(läs wheatenterrier). Igår var vi trots dåligt väder och torsdagstränade på klubben. Alicia och jag slipade på linförighet, och det går så bra så bra. Matte var jättenöjd. Körde en del utan koppel också, och vid ett tillfälle så tänkte hon sticka bort och ta Loppans (kelpie-loppa - inte wheaten-loppa) avståndsbelöning, men stannade direkt och kom tillbaka till mig. Jättestolt var jag.
Önskar er en härlig helg.
Kram
Camilla, Alicia och Tikko