torsdag 3 juni 2010

Lite mera träning

Ja då var det då dags för lite ringträning inför lördagens inoff utställning här i Hudik. Tanken var att Gandalf och Loppan skulle tränas. Ja jag också :) Men i sista stund så backade jag vad det gäller Gandalf. Fösöker med honom ändå. Han är inte lättvisad då man måste ha ett bra tempo för att han ska visa upp sig från sin bästa sida. Nä Loppan är ju den som behöver massor med träning.

Just nu är hon rädd för det mesta så nån utställning för henne blir det inte på lördag. Domaren vill nog ha sina fingrar kvar. Välbehövlig träning fick hon iaf och jag fick massor av bra tips hur jag kommer vidare. Mjuka träningsmetoder med klicker och handtarget. Men kommer vi inte vidare så här så blir det till att "kräva" att hon finner sig i att bli genomklämd och tittad på. Hon kände sig verkligen trängd igår så vi har en hel del att jobba med. Tips mottages tacksamt :) Lite egna idéer har jag ju förstås. Men som sagt maila gärna om du känner att du har nåt som kan funka på liten terrier tik ;)

Efter ringträningen så blev det förstås lite lydnadsträning för Walle. Attans vad han tar sig. Vi körde hopp, inkallning, ställande- och läggande under gång. Hoppet går nu bra! Han rundar inte längre hindret första gången på träningspasset. Det har han nämligen haft som rutin att göra. Iaf om vi inte börjar med ett uthopp. Lösningen var enkel på det problemet, jag sätter honom närmare hindret helt enkelt!
Inkallningen sker nuför tiden med ett mycket bra tempo hela vägen. Ställande under gång då? Jo efter att vi kört stå från grunden i förrgår så funkar det riktigt bra, tvärnit på mitt kommando. Läggande under gång går också bra. Fast några 10or på momenten lär det väl inte bli :) Vi nöter vidare.

K och jag pratade också om söket. Nu ska vi minsann fösöka få till det iaf 1ggr/vecka. Loppan behöver träffa främmande människor. Konstigt nog så finns ingen rädsla hos henne i de sammanhangen.

När jag kom hem sökte jag förstås litteratur om "rädda hundar" och hittade en hel del träningstips i böcker jag har och på nätet förstås. Nu laddar vi fickorna fulla med hundgodis och beger oss ut på "Operation Socialisering". Så får vi förstås hoppas att det mesta har med åldern att göra för så här har hon ju inte varit tidigare. Det blir till att engagera alla man känner och möter på sina promenader.

Behöver jag säga att den lilla damen var helt slut när vi kom hem!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Kikade förbi. Kul att du är igång igen. Jaha, den lilla loppan. Det är nog bara som du säger att nöta vidare. Alicia tar ju inte alls till några tänder, men kryper ihop och får väldigt låg svansansättning vilket inte passar en wheaten något vidare. Vi var och tränade på SydSWTK rasspecial i helgen och körde lite sidan om ringen och sedan fick kompisar agera domare strax intill domartältet och det gick faktiskt bättre än tidigare. Nu är det bara jag som skall få koll på mina nerver. För den lilla Alicia har full koll på matte och är ack så signalkänslig. Jag har försett mig med en massa bra böcker så att jag kan börja mentalträna mig själv. Funderar på att anmäla till en inofficiell i Tollarp i norra Skåne i mitten av juli. Vi får väl se.
Kram
Camilla, Tikko och Alicia

Anonym sa...

Hmm, skulle nog behöva träna ringträning med Roy, är oduglig i utställningsvärlden o ska ställa honom i Högbo i höst.
Kramen
Annika o Roy