fredag 11 juni 2010

Halta Lotta

Nä här finns ju ingen halt Lotta men däremot en halt Gandalf. Vad det beror på vet jag inte. Har klämt och känt, inspekterat och inspekterat igen. Men hittar baske mig inget som känns fel och han ömmar inte någonstans. Men halt är han  och det blev han efter lek men Loppan o trädgården. Kanske har han sträckt sig. Vi ger helgen till tillfrisknande är det inte bättre alt bra på måndag så får det bli veterinären då.

Igår kväll så var jag på uppfödarutbildning. Ju mer jag lär mig ju mer funderar jag på om jag verkligen törs ta en valpkull. För mig känns det ju viktigt att allt klaffar när den dagen kommer. Vinklar, skelett, muskler, mentalitet. Ja framförallt mentalitet.

Kvällens uppgift var att göra ett frågeformulär för att se om "min" ras passar den som är intresserad. Nästan alla skrev "Jag tycker om att vistas i skog och mark". Tanken var väl att potenta valpköpare skulle svara ja på den frågan. Jag skrev faktiskt inte en sån fråga! Men jag frågade om det är viktigt för dem att sälja en valp till "landet"? De svarade nästan alla ja på. För mig är det inte alls viktigt, jag tror nämligen på att hundar på landet inte alls har det bättre än hundar i stan. Det viktiga är att man tar med sin valp överallt och aktiverar den med hjärngympa inte att den dagligen vistas i skog och mark. För det är tyvärr ofta den enda hundar på vischan får göra!

Idag har förmiddagen ägnats åt hundträning. Lydnad med Walle och miljöträning av Loppan. Lydnaden funkar finfint och vi börjar så smått smyga in moment från 2an. Apportering, fritt följ och hoppet är väl det vi börjat smyga lite med.

Hade faktiskt tänkt tävla i onsdags men eftersom jag missade träningstävlingen i måndags så struntade jag i tävlingen. Vilket jag såklart ångrade efteråt. Lite typiskt mig :) Men jag tror faktiskt att vi hade lyckats med ett 1:a pris. Men men nu är det gjort och sluttänkt på de tankarna. Tror att jag ställer lite för höga krav på oss. Walle är ju så duktig så det hade vi ju grejat! Ja ja det blir ju flera tävlingar!

Miljöträningen av Loppan var på agilitybanan. Ja jag säger då det! Om det vore dags för MH idag så skulle jag direkt avstå. Hoppas på god bättring innan hösten annars skippar vi att göra MH då!


Däremot ser jag fram emot att gör MH på Walle. Ska försöka åka till Timrå BK för att göra det! Hoppas de har en plats åt oss i sommar.

Ha en bra helg alla!

2 kommentarer:

Babbsan & Neddus sa...

Hejsan H-svall ;))
Nämen drog du dej tillbaka på tävlingsdebuten i lydnad......
DEt är klart att ni fixar det. Värsta momentet tycker jag är platsläggandet.Håller tassar på att Gandalf hälta släpper.
Ställer du i Avesta i helgen ?
Isf träffas vi där.
// Babbsan & Neddus

Anonym sa...

halloj!
Vi är mycket bättre nu än igår...R haltar bara lite och mina ömmande muskler håller på att släppa!
Hoppas att vi är pigga till i morgon, vill inte jobba med R om han inte är hundra...
Rätt inställning tycker jag...vadå det viktigaste är ju att hundarna får rätt hjärträning och då spelar det ingen roll var och hur man bor!
Vi synes!
Kram/ Kerstin