tisdag 22 juni 2010

Gårdagen

Igår var det sista gången på den 2 dagars lydnadskurs jag gått. I huvudsak har vi tränat med klicker, den bästa träningen känns det som. Walle fattar så mycket snabbare då. Många saker har landat både hos honom och hos mig. Vi har börjat att fuska lite i 2:ans moment också. Jag kan ju inte säga att vi satsar på Lp I precis. I 1:an är alldeles för många hundar osäkra vid platsliggningen. Eller inte klara för platsliggning kan man väl säga. Man får vara glad om alla ligger ner sina minuter ;) Nä lyckas vi få ett första pris i ettan så marscherar vi raskt vidare.

Jag har dessutom börjat träna lite med extern belöning. Det verkar vara nåt som Walle gillar. De kommer jag nog ha stor nytta av i inlärningen framöver.

Måste nog fram med min "bibel" och läsa på lite hur jag går vidare i träningen. Men med tanke på att jag tränat lydnad aktivit sen april så kan man väl säga att man är nöjd :) Ettans moment är klara och en del i tvåan påbörjade. Ja sen var det ju det här med tävling då........

När jag ändå har boken framme så kan jag ju lika gärna börja med grundfärdigheter hos Loppan. Ja det känns som det är dags för det. Med henne ska jag dessutom köra spårträning regelbundet. Gäller bara att få tiden att räcka till :)

På kvällssidan blev det en promenad för att möta P när han kom från jobbet. Tänk att Gandalf och jag hann gå ända fram, 8 km. Det var härligt med en riktigt lång kvällspromenad.

Ejendahls Arena i Leksand

I söndags skjutasade vi dottern till Leksand. Hon ska var där denna vecka på hockeyläger. Hon är ju som jag sagt tidigare riktigt duktig på det här med hockey. På torsdag ska hon hämtas igen. Ja har man idrottande ungar så blir det en hel del mil att köra. Men det gör man ju så gärna.


En trött Elin efter första ispasset.

Tjingeling!

Inga kommentarer: