tisdag 1 juni 2010

Att det ska va så svårt

Att låta bli att blogga :) Nu struntar jag i alla "nyfikna" som aldrig lämnar en kommentar. Ja det är ju skoj att mitt skrivande "roar" så många som det ju gör! Jag bloggar ju egentligen för att dokumentera min träning och mitt liv av och med hundarna och mest för min egen del inte för andra!

Livet med wheaten går vidare. Igår var jag och Walle på lydnadskursen, sista gången tyvärr. Ja vi får se när vi kursar igen. Nu är det bara att nöta på. Nästa måndag är det träningstävling. Har en del att jobba med fram till dess. Ställande under gång är väl det som inte funkar alls. DK och lite till.  Igår så kommenderades jag och Walle i vissa utvalda moment. Det gick jättebra. Walle kräver ju dessutom en hel del belöning mellan momenten fortfarande. Då menar jag inte social belöning utan GODIS. Han jobbar inte gärna utan den varan iaf inte länge nog :)

När jag kom hem så blev det fram med "bibeln", Klickerträningsboken med grundfärdigheterna. Läste igenom och insåg att jag genat en hel del i mitt inlärande av STÅ. Bara att börja om då. Då gör vi det idag då. Momentet stå från grunden. Ja precis som Caesar säger så kan man alltid börja om med en hund.

Loppan har miljötränats intensivt sedan  lördags. Först så var hon med oss på Bakluckeloppis hela lördagen. Visserligen mest i bur. Men intrycken var många och hundarna som passerade likaså. Hon fick gå på shoppingrunda med matte och hon uppförde sig väl. Jag hittade också till min stora lycka ytterligare en "neger" till min samling. På söndagen var det morsdagsfika hos "mormor". Loppan fick följa denna gång. Hos "mormor och morfar" vankas det alltid korv. Så där trivs hon som fisken i vattnet. Igår så tog vi en promenad på stan. Det går finemang ända till det kommer nån som hon inte känner som vill prata med henne och i värsta fall klappa henne. Då kan det t.o.m hända att hon fräser till. Inte alls bra. Nä vi nöter vidare på socialiseringen. På onsdag är vi ett gäng som träffas för ringträning. Behövligt för Loppan, Gandalf och matte! Kul att vi fick till det!

2 kommentarer:

emmla sa...

Hejsan min vän! Har precis hittat tillbaka till dig genom en gammal komentar. Kul att du fortfarande håller på nu kan jag komma in å läsa å uppdatera mig vad du pysslar med. Var så länge sen jag träffade dig saknar er på jobbet och våra pratstunder. Hoppas att allt är bra med dig och de dina. Kramar från mig

http://www.blogtown.se/blog.php?id=WheatenBarbro sa...

Va kuuuul!
Nu är jag inne på din sida igen.
Ses vi snart på ngn lydadds tävl?
// Kram till ER alla från Oss.