fredag 21 maj 2010

Veckan som gått

Ja inte har det hänt så mycket under veckan som gått. Jag har förstås jobbat, jag har tränat hund, jag har varit på uppfödarutbildningens skattekväll. Ja det blev visst en del ändå.

Jag har förstås fortsatt att nöta lydnadsmomenten i Lkl I sen har jag "fuskat" med lite moment från 2an också. För OM jag tävlar så vill jag inte fastna i 1an precis. Ja tävla ja! Vi får väl se hur det går med den saken...... Walle är iaf väldigt duktig. Han orkar träna länge där är det ju min ork som tryter först. Vi har väl alla moment så gott som klara! Ja som sagt vi får se.

Eftersom jag har så pass många hundar här hemma så är det inte alltid så lätt att hinna med allt man borde hinna eller borde ha hunnit. Loppan det lilla livet behöver mera socialisering. Eller egentligen massor av den varan. så nu har jag bestämt mig för att verkligen lägga krut på det. Så i veckan har hon varit på klubben och tittat på agility och då fått träna på passivitet. Gick riktigt bra, ja efter en stund iaf. Varit på appellplan utan att nosa runt. Stora A blev det då. Klickerträning det är bra det :). Dag 2 på klubben bara satt vi vid sidan av planen samtidigt som vi pratade med K och hennes hund. Gick bra det med. Tandvisningen tränas det vidare på. Nosen är kommandot. Vi har kommit till att när jag säger nosen så trycker hon upp nosen i min hand och jag kan lätt titta på hennes tänder. Men det är ju jag det. Värre är det väl om en främmande person ska göra det. Vi får försöka leja alla icke hundrädda som vi kan hitta. Vi får fortsätta att nöta på. Envis på terriervis får man ju vara.

Uppfödarutbildningens skattekväll var bra tycker jag. Bra med information om när en hobbyverksamhet blir till en näring. Ja leva på hunduppfödning kan nog bara de större uppfödarna göra. De som har en 5-6 kullar/år och sina tikar ute på foder. Ja hur som helst så fick man iaf veta en hel del som man inte visste. T.e.x att man har arkiveringsskyldighet i 7 år.

Nu är det fredag och veckan lider mot sitt slut. Jobbarhelg igen blir det. Men sen är det lediga helger nån vecka. Får se om man hinner nån hundträning i helgen! Vill träna sök!

2 kommentarer:

zabina sa...

Hej å tack för igår,ja inte är det att tänka på mer än hobbynivå, för min del.inte är det lätt att få ett rakt svar heller.
En trevlig åktur med trevligt sällskap å mycke suuuur.
Tack för skjutsen
kram på dej
Z

Annika sa...

Hejsan! Så duktig du är med träning av Walle och Loppan! Lätt att missa det där med passivitetsträning, och det är nog viktigt för terriern som ständigt "är på tå"! Meja är idag en ganska cool dam men behövde mycket av den varan när hon var "ung"! Klart du ska tävla med Walle! Bara för att få kvitto på hur långt du kommit i träningen... Ja det märker du ju på träningstävlingen förstås!

Här har vi nästan tropisk värme i dessa dagar! Hoppas ni har härligt väder också!
Ha det gott!