onsdag 26 maj 2010

Liten har blivit stor

Loppan min lilla Gandalfbäbis har ju faktiskt växt upp och blivit en rätt vacker ung dam. Sen utställningen i Söderhamn i februari då hon behövde tid "att kroppa på sig" har det hänt massor. Hon har växt på både höjd och bredd. Eftersom hundarna springer lösa varje dag på gården, ja då menar jag SPRINGER så har musklerna också kommit på plats. Ja finge man inte muskler av denna spring-lek då vet jag inte.

Dessutom har den lilla damen mognat i massor. Hon har blivit enormt sällskapssjuk. Kommer många gånger varje dag och vill sitta i knä, klart hon får det! Vi har så smått börjar med lite mera organiserad lydnadsträning och hon har visat sig ha en enorm vilja att arbeta. Bara det finns en boll som belöning då kan hon uträtta nästan vad som helst. Men det jag sett är ju att hon älskar söket, hon älskar att hoppa över hinder och hon gillar också att vara till lags. Jag som verkligen inte gillar agility särskilt mycket har faktiskt börjat snegla bort mot agilityplanen. Snabbare hund får man leta efter. Hon gör tempoväxlingar som den värsta hockeylirare. Ska försöka filma lite på henne och Gandalf när de leker som bäst. Om man hinner med vill säga.

Nu skulle det väl varit på sin plats med en lite bild på Loppan som hon ser ut just nu. Men ni får hålla tillgodo med en bild på en liten Loppa.


Loppan som liten valp. Foto; Camilla Ahlberg
Socialiseringen av den lilla Loppan fortsätter och nu måste jag kämpa på med detta. Idag har vi varit till stan. Gått promenad med hundmöten. Andra hundar struntar hon i. Skönt. Men alla konstiga ljud som är i en stad och inte på landet det är lite konstigt tycker hon. Ja stadshundar tycker väl också att kor, får och hästar är lite läskiga. En cyklist som tvärbromsar så däcken skriker kan vara riktigt farligt. F*n vad jag blir sur på mig själv som slarvat med det här. Det som är positivt är i varje fall att hon inte har nåt som helst problem med olika underlag, hon var ju med på Walles miljöträning i räddningen när hon var liten och fick trava och gå på allt möjligt.
Träffade en bekant på stan som kom fram och pratade lite hund. Loppan gillar människor väldigt mycket men är skeptisk till de som hon inte känner. Den här mannen var en sån. Efter ett par godisbitar så var de kompisar. Men inte innan... Ojojoj vilket arbete jag ar framför mig med att träna denna dam så vi kan gå på utställning :)
Sen så ser jag ju att sidan har en hel del besökare varje dag. Ni kan väl lämna en kommentar ibland eller skriva ett par rader i Gästboken.

1 kommentar:

Camilla sa...

Hej på er uppe i norr!

Härligt med Loppan info, Alicia är också en riktig fartdåre. Vi provade på lite agility på aktiveringskursen, och jag har ju kört en del med hennes mor, Tikko, en emellanåt ganska långsam dam, men dottern hennes är det verkligen fart på. Att göra framförbyte med henne vid en tunnel kräver sin planering för hon är ju ute ur tunneln innan en annan ens har hunnit springa första metern sidan om tunneln...ja, ja, jag är kanske lite långsam...får väl börja sprinterträna även jag...
Kram Camilla
Alicia och Tikko hälsar också.