söndag 2 maj 2010

Lite om helgen som gått

Har fixat med alla mina bilder i helgen. Köpt en extern hårddisk. Kopierat bilderna dit samt gjort en säkerhetskopiering till DVD skivor. Nu känns det bra! Hoppas att det håller så här nu då. Datorn fungerar helt plötsligt också som den ska. När jag skulle testa att knäppa på den så startar den utan problem. Det kommer upp en dialogruta där det står att den reparerat ett allvarligt fel. ALLDELES SJÄLV :)

Skulle behöva rensa bort såna bilder som inte är nåt att ha men det är svårt att hinna med allt på en gång. När man sitter där med alla gamla bilder blir man rätt så nostalgisk. Tänk att alla hundarna har varit så små och så gulliga. Man förnimmer nästan var och ens specifika valpdoft. Ljuvliga minnen. Bjuder på ett par bilder på kungen Gandalf . På den översta bilden är han 1år och på den andra är han 2år. Nu är han 6år och vackrare än nånsin. Tänk vad tiden rinner iväg.

I fredags tränade jag lydnad på klubben. Med Walle då förstås. Han utvecklas ganska så snabbt i lydnaden. Yipiee skulle man väl tjoa då. Men tävling, ja vem vet. Vi tränar på iaf. Har nästan alla lydnads ettans moment klara. Så det så!
Loppan fick följa med hon också. Bara vara på planen utan att nosa. Gå fint bredvid matte i kopplet, början till linförigheten. Sen fick hon testa hopp över hinder. Tror ni att det gick bra eller bra? För en boll som kommer flygande kan det lilla livet göra nästan vad som helst. Ja kanske inte visa tänderna då :)
Söndagen ägnades åt spår. Lopppan fick ett kortare spår med ett par leksaker i. Gick galant. Plockar upp grejerna och byter gärna mot en godis. Spårar bitvis med hög nos, som sin far. Men hon hittar ju. Har ett lite för högt spårtempo. Nästa gång så blir det längre liggetid och en dag som det inte blåser så förbenat.
Walles spår var ca 300m och med 2 apporter och en slutapport. Finemang gick det. Har ökat upp sitt spårtempo till nästan lite för snabbt. Han spårar med nosen i marken och på ett helt annat sätt än Loppan och Gandalf. Han hittar sina apporter och lämnar dem fint i mattes hand. Duktiga i spåret båda 2.
/Christina

1 kommentar:

Camilla sa...

Vilken underbar hundhelg du haft!
:-)
...och vad skönt att det fixade sig med datorn.
Idag skall jag springa (läs promenera) Vårruset i Malmö, men vi har inte så värst bra väder. Kallt och blåsigt är det.
Kram från skåneland
Camilla, Tikko och Alicia