måndag 3 maj 2010

En måndag i maj


Då var den då gjord Loppans 1-års vaccination. Gick väl relativt bra. Den lilla damen är ju alldeles för skeptisk till främmande människor. Ja men nu är det iaf gjort. Några hundralappar fattigare blev man ju också :( Visa tänderna för djursjukvårdaren det ville hon inte. Efter den bataljen så har jag bestämt att hon inte ska ställas ut den närmaste tiden iaf. Hon behöver massor med hanteringsträning av icke hundrädda människor. Jo vi ska på nån inoff för träningens skull. Jag behöver också träna för den delen. Dagens vikt var 12,3 kg. Så hon har ökat på sig fint.

Efter veterinärbesöket for vi till klubben för lite träning av Walle. Linförighet - tummen upp. Apportering enligt ettan - helt ok. Har lite svårt att vänta på kommando. Hopp över hinder enligt ettan. Inga problem. Sen nötte vi på snabbare lägganden och ställanden. Där har vi lite hjälper att jobba bort. Men det blir inget större problem. Sen fuskade vi vidare på lite annat, hopp-sitt-hopp, apportering och stegen. Ja han är läraktig den lille mannen.

Under tiden fick lilla damen vänta i bilen.Hon var redan trött efter veterinärbesöket.


När vi kom hem så bestämde jag mig för att lägga ett spår åt Walle. ville testa lite om han orkar både spår och lydnad samma dag. Han har ju en bra arbetsmotor och arbetsork den killen. Lade ett täktspår. Det har vi aldrig provat förr, vi har ju spårat i skogen vi. Men matte är björnrädd och de har nyss vaknat och är hungriga. Därav spår på åkermark. Lade spåret åkte hem och slappade ett tag. Liggetiden blev ca 1,5 timme. Tre apporter och en slutapport. En faslig blåst. Hade gjort bort mig nu?
Närå behövde inte alls oroa mig. Han spårade som lokomotivet. Bra tempo, nosen i kärnan mest hela tiden. Plockade alla apporter. Trött? Njae kanske lite. När jag kom hem kollade jag på iForms hemsida, på mät din runda hur långt spåret var? Gissa! 720 m. Duktig kille. Träna på bruksmomenten så kanske...................

Tjingeling!

/Christina

2 kommentarer:

Annika sa...

Låter härligt att ni också kan ut och spåra nu! Det är ju så kul! De är verkligen duktiga, Walle och Loppan!

Ha det gott!

Camilla sa...

Tänk om vi kunde dela lika på Alicias och Loppans bekymmer. Alicia tycker det är helt ok att visa tänderna för kleti och pleti, men att det skall klämmas och kännas på henne är en helt annan femma. Det tycker hon är läskigt...för min del blir det nog också några inofficiella om jag hittar några bra...men annars har vi väldigt roligt på klubben med aktiveringskursen och Rallylydnaden - på onsdag är det dags för lydnad I. Skall bli spännande.
Kramar från Skåneland.
Camilla, Alicia och Tikko