måndag 17 maj 2010

Duktig vovve!

Så har vi då varit på kursomgång 2 i kurs Lkl I. På dagens program stod det inkallning och läggande under gång. Ja inkallning och läggande under gång är ju 2 moment som jag inte alls tycker går så bra.

Jag tycker att Walle tappar farten i de sista metrarna i inkallningen. så därför körde jag inkallning utan ingång till att börja med. Snabbt kommer han ju iaf då. Kastar bollen bakom mig för att han ska få mera fart. Men den struntar han väl i . Matte har ju GODIS. Så han stannar hos mig och äter. Bra fart i galopp hela vägen in. Så ska vi då visa hur det ser ut med ingången med också. Det går ju lika bra. Samma goda fart. Det verkar ju som om det är jag som bara tror att han tappar fart. Han måste ju sakta in lite för att kunna komma in i position. Han galopperar ju hela vägen ända fram.

Så till läggandet då. Ja lägger sig snabbt det gör han inte så målet med dagens träning blir nog mera att fokusera på snabbare lägganden än att få till läggandet under gång.. Trögt till en början men får till slut till ett par riktigt bra och snabba lägganden. Så vi testar det under gång också. Då gör han som alltid. Följer med flera steg innan han lägger sig. Då får jag ett bra tips som jag inte provat förr. Kommendera och läggen hand på hans huvud. Ohh DK tänker ni nog nu, svårt att jobba bort osv... Men det resulterar iaf att han lägger sig omedelbart. Det här upprepar vi väl en 3-4 ggr sen tar jag helt sonika bort handen och testar med bara kommando. Se det fungerar hur bra som helst.

Vi avslutar med en platsliggning. Den går finfint. Då börjar har frivilligt lägga ner huvudet när jag lämnar honom. Går väl ca 5 m ifrån och lämnar ca 30 s åt gången för att återgå flera gånger under momentet för att belöna. Hakan i marken mest hela tiden, ligger lugnt och stilla struntar i de andra hundarna.

Måste förstås nöta lite linförighet också. Vad ska man säga! Håller position i alla svängar och marscher t.o.m riktigt sakta. Klara dessutom mycket längre och längre bitar utan belöning. Säga vad man vill om Walle men linförighet/fritt följ det kan han.

Nästa gång blir det ställande under gång, apportering och hopp över hinder. Bäst att ligga i med träningen också. För så påpassligt så blir det en träningstävling efter vår sista kursomgång.

Sov nu gott för det gör Walle redan och jag ska!

Inga kommentarer: