fredag 30 april 2010

Uppfödarutbildning

Igår var jag och Z på SKKs uppfödarutbildning. Vi läser just nu anatomidelen. Ojojoj hur ska man få ihop det med vinklar och vrår, förbröst, stop, skalle, mm. Ja ju mer man vet desto svårare blir det att välja vilken valp man ska behålla om man tar en kull. Nu blir det till att klämma och känna på hundarna här hemma för att lära sig. Bra träning för hundarna med.

Vi var hemma hos den som leder kursen igår för att få klämma och känna igenom hennes små springerspaniel valpar. Gudomligt söta. Tänk det sved inte till i valptarmen en enda gång. Så även jag inser mina begränsningar.

Ingen hundträning blev det igår. Egentligen skönt med vila en dag! Men idag ska det bli lite träning på klubben tror jag. Synd att uppfödarutb. är på torsdagar då det är skotträning på klubben då! Skulle vilja träna det med Loppan.

Loppan och Gandalf var förresten på skogspromenad med husse igår. Han funderade vad det var med Loppan när de gick där på stigen. Fram och tillbaka gick hon. Sökte och spårade om vartannat. Sen så ramlade poletten ner hos husse. Hon letar ju männsikor. Det där med söket det gillar hon skarpt och det har tydligen fastna hos henne. Lillgumman. Dags att köpa ett tjänstetecken till henne också. Så att hon så småningom lär sig att det har man på sig när man jobbar!

Såg förresten att man i Sundsvall har startat räddningslekis för hundar från 6-24 månader. Hoppas att de börjar en ny sån kurs när den som pågår är klar.

Ha en trevlig Valborg och smäll inte så mycket raketer och smällare. Tänk på våra hundar!

/Christina

1 kommentar:

Annika sa...

Ha en trevlig valborg du också! Håller fullkomligt med när det gäller smällare och raketer! Något så onödigt, dyrt, nedskräpande och otäckt för både hundar och andra djur borde inte få förekomma!

Spännande med uppfödarutbildning! :D