söndag 18 april 2010

Underbara dagar är det

Jag och hundarna har tillbringat helgen med att slappa. Visst små korta träningspass för Walle och Loppan har det blivit. Walle blir ju bättre och bättre på de "moment" vi tränar. Snart dags att lägga till flera, ja fast vi inte ska tävla så nöter vi vidare på tävlingsmomenten. Loppan har så smått fått börja med lite lydnadsträning hon med. Fast i den hunden är det mest bus. Hon är så himla skön och en riktig pajas.
Igår på kvällspromenaden så fick hon gå ensam med matte. Walle hade varit med mig i stan och gått sin kvällspromenad efter en stadig middag hos "mormor". Där bjöds han på falukorv, söndagsstek, potatis, kokta morötter och sås. Redig mat för en alldeles för mager hund. Nu till promenaden. Eftersom det råder koppeltvång och här finns massor med rådjur och annan vilt så brukar jag ha flexikoppel (nu får ni tycka vad ni vill om det) för att hunden ska få lite mera frihet. I skogen blir det förstås långlina men där är det fortfarande lite för mycket snö för att vara. Så vi gick efter vägen med flexikoppel för frihet.
Framför vår fina hembygdsgård så har det blivit en stor sjö av smältvatten. Där började det, hon hoppade raskt i. Härjade runt som en toka. Ner med nosen blåste bubblor. Hade det varit djupt nog så hade hon säkert simmat. Sen gick vi vidare och hon följde motvilligt med. Bada mera sa hon. Strax kom vi till ett dike där det forsade smältvatten från skogen. I diket rann det på som en bäck. Rent och fint vatten. Dags för nästa bad då. Som hon hoppade och studsade i detta vatten, Flera hundra meter. Hon verkligen älskar detta. Inte har hon det efter sin pappa iaf. Han blöter kanske tassarna han :)
Sen när vi kom hem blev det en dusch för Loppan. Ja då var hon inte alls med på noterna. Hon gillar inte att bada inomhus. Vatten som vatten tycker väl vi men inte hon.
Gandalf han är numera mattes sällskap på joggingrundorna och idag är det dags för veckans 3:e runda.

I Love My Dogs

1 kommentar:

Camilla sa...

Hmm, där har du ett modersdrag i Loppan. Tikko är en väldigt badglad dam, och sundet, åar och andra vattendrag är väldigt mycket att föredra framför duschen hemma ;-) Jag visste väl att där fanns lite Tikko också :-).
Idag har vi varit i sökskogen hela familjen med både Alicia och Tikko, och Alicia visste direkt vad det var tal om. Hon gick högt med nosen och var jätteivrig att få springa efter figuranterna. Tikko var som vanligt betydligt sävligare. Jodå, visst sprang hon ut till figuranterna, men ingen vidare fart och inte ansträngde hon sig i onödan. Om där var en jobbig kvist i vägen, då rundade man väl den istället för att hoppa över...Stefan var trots allt väldigt stolt över sin Tikko. Han var inne och hämtade en snitsel i skogen (ca 50 meter in) och kommenderade Tikko sitt, stanna kvar på stigen och så gick han iväg. (Vi andra var vid bilen då). Medan han var på väg tillbaka kom där en annan skogpromenad-person och gick förbi Tikko på en halvmeters avstånd. Tikko brydde sig inte alls, utan höll koll på husse. Jag tror nästan att Stefan höll på att spricka av stolthet när han kom tillbaka och berättade.:-)
Hittade två nya fästingar som kröp i pälsen på Alicia idag. Men de plockade vi innan de hade satt sig. Sedan blev det borste och genomsökning när vi kom hem - båda hundarna rena. Pust!
Stora kramar från Skåneland.