fredag 2 april 2010

Solsken


Solen skiner och det är varmgrader uta, jippiiieee. Äntligen kanske man ska säga. Själva livet liksom vaknar igen!

Har gått en ensampromenad med Loppan, härligt tyckte nog både hon och jag. Hon är så duktig att gå i koppel, drar inget alls. Hittade en liten väg där jag kunde släppa henne lös. Nu för tiden är det inga som helst problem med inkallningen, skönt! Hongår fint i kopplet och drar inte det minsta. Det är skönt eftersom att jag redan har ett par draghundar här hemma :-)

Måste bara berätta lite mera om denna underbara hund som är min Gandalfs dotter. Jag hade ju länge drömt om en valp efter Gandalf och när Camilla hörde av sig och ville använda honom till sin Tikko så tändes ett hopp. Tikkos härstamning är ju intressant och när jag pratade med Camilla så kändes det hur bra som helst. Javisst blev det en valp. Jag känner ju inte Tikko så hur mycket av henne Loppan ärvt det vet jag inte. På uppfödarutb sa man att valpen ärver 60/40. Jag ser så himla många saker som Loppan gör precis som sin far. Han har ett speciellt läte för sig när han mår riktigt bra, detsamma låter hon. Han "mufflar" vid soffan i vardagsrummet lika gör hon. Hon är lika lättlärd och har samma ivriga temperament som sin far. Gillar att träna. Samma vackra päls. Hon är en kaxig ung dam, ja kaxig har han ju aldrig varit så det kanske är morsarvet det ;-). Skämt åsido. Hon har en utstrålning och en glädje som det inte går ta miste på. Jag är KÄR!
Ha det bra!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Vad underbart att du är så nöjd med din lilla Loppan :-) Jag skall säga att jag är lika nöjd med min lilla Alicia. Hon är en glad skit som älskar att jobba och är så lättlärd. Tikko har alltid varit lite trögare - men det kan ha berott mycket på hennes Erlichia som hon fick tidigt i sitt liv (bara halvåret gammal). Många ute på klubben har sagt att jag har en guldklimp i Alicia och jag kan bara hålla med, nu gäller det bara att matte också också håller måttet...
Kaxig - från Tikko... ja, troligen...;-) Tikko är en bestämd dam som säger ifrån när det inte passar. Hon leker polis härhemma med Alicia, och så fort Alicia tar extra stora utflykter, eller när hon passar på att besöka granntomterna hemma hos dagmatte, så är Tikko efter och skäller ut och vallar tillbaka Alicia. Loppans kaxighet syntes tidigt i valphagen. Om några av de andra valparna rök ihop om något, så var genast lilla Loppan där och placera sig överst i högen och sa till på skarpen att "Nu räcker det!". Man kan gått säga att hon regerade i valphagen. Tikko kunde ju inte riktigt ta den rollen med sin livmodersinflammation och pencillin-intag, utan fick försöka härska på utsidan av staketet. Genetisk så ärver ju hundarna trots allt 50/50, och ser man sedan till vilken hund man får rent mentalt i slutänden så har jag alltid fått höra att 20% beror på genmaterialet och 80% på hur man hanterar och arbetar med hunden som ägare. Sedan kan ju saker inträffa som ligger utanför hundägarens kontroll, som tex om hunden blir skrämd i någon situationer. Att kunna förutse och förhindra sådana situationer beror till stor del på erfarenhet från hundägaren och vilken hjälp man har i sin närhet i sitt hundägande.
Nähä, nu bär det av till Smålandsskogarna för lite påskfirande med kusinerna där, och ett och annat spår i skogen också kanske.
Stora kramar från (än så länge) Skåneland.
Camilla, Tikko och Alicia.

Piakvinnan sa...

Hej! Låter härligt. Som det ska va ;-)

Babbsan sa...

Saknade er på " Lilla Stockholm "