måndag 12 april 2010

Apportering enligt klickerträningsmetoden

Loppan ska kunna apportera och det frivilligt. Aldrig tvinga eller stoppa in i munnen på nån hund överhuvudtaget. De som håller på med sånt borde fortbilda sig ;) .

Håll apporten i en hand, godis i den andra. Få hunden att välja rätt. Gripa apporten, klick (eller beröm med ord) och godis. Vad belönas då jo själva gripandet och fasthållandet. Det är ju det vi vill ha bra från början. Att avlämna i vår hand är betydligt lättare att lära in eller hur? Nästa steg blir att efter gripandet gå iväg när hunden följer efter och kommer upp vid vår sida, klick och godis. Sen ett gripande från marken, gå iväg, klick och godis. WOW hon kunde alltihop! Lilla söta Loppan!

Det sysslade vi med igår. Ja en långpromenad i det fina vädret hann vi också med förstås. Solsken ca 18 grader i solen. Hua vad underbart! De första tussilagona börjar dyka upp, snödjupet minskar, snart är det spårskog. YES våren är på G.


Sen ett TACK till er som läser och kommenterar det är lika skoj varje gång. Till er andra hoppas att ni också har lite underhållning när ni läser ;)

Ha en bra dag!

/Christina

Inga kommentarer: