lördag 10 april 2010

Lite om kursen


Ja då var den då gjord, kursen hos Nina & Kent Svartberg. Superbra och superkul. Sex tjejer med tillhörande hundar. Två nya bekantskaper, trevliga sådana.

Vi for på onsdagen. Walle skulle tillbringa bilresan ner med Ramos, en hoffekille. Det gick hur bra som helst. Grabbarna accepterade varandra bra. Vi bodde på ett vandrarhem i Gimo. Stället kan verkligen rekommenderas Det var rent och snyggt och alldeles nyrenoverat. Första kvällen gick vi en gemansam promenad runt byn så att hundarna fick bekanta sig med varandra och flocka ihop sig lite.

På torsdagen hade vi fru Svartberg som instruktör. Lite svårt att veta vad man ville träna på då hon liksom inriktade sin träning utifrån moment i tävling. För oss som inte tävlat så blev det lite si och så. Men vi tränade på inkallning, uthopp och linförighet/fria följet. Nervös matte gjorde så att en liten Walle inte fattade nåt av inkallningen. Vi plockade isär lite och hon tyckte att han skull kallas in utan ingång och med belöning utåt vä, då han hade en tendens att komma rakt på mig och tappa farten, hmmm. Uthoppet gjordes med targetmatta. Det gillades av Nina. Fickväl inga konkreta tips om hur jag skulle komma vidare. Sist så körde vi linförighet/fitt följ. Ja där finns inget att klaga på. Rak i kroppen, fina svängar och i det stora hela ett alldeles utmärkt genomförande. Fina svängar åt hö och vä. En mycket god bakdelskontroll. Sen så skulle vi alla skaffa oss en "felsignal" och det kändes så himla rätt med "ojojoj nu blev det fel". Felsignal det tror jag verkligen på.

Jag fotade en del och de andra turades om att anteckna åt varandra. Värdefullt att få dessa anteckningar blir det. På kvällen brainstormade vi lite, käkade tillsammans och efter ett par glas vin för en del (inte jag - hade migrän) så var det god natt.

På fredagmorgon när jag vaknade hade jag en känsla av att vara nöjd. Hade lika gärna kunnat åka hem. En liten känsla av lite bad feeling från dag 1 dröjde sig lite kvar. Tyckte på nåt sätt att jag var malplacerad då jag inte hade träningen av "moment" särskilt klar.

Dag 2 så var det Kent som skulle hålla i undervisningen. Ojojoj vilken tur att jag stannade. Fy fasen va han var bra. Den absolut bästa hundtränaren ever!! Rolig som få, lösning på allt kändes det som.
Inkalling kördes igen, mest för att se om hans lösning på vårt problem var densamma som hennes. Var det så? Nepp. Olika lösningar, hans till det bättre tycker jag.
Uthoppet, bort med target så fort som möjligt. Redan där. Kasta boll till hund som inte gillar grejer. Men fasen vad han sprang för sin boll och hoppade som aldrig förr. Walle gillar ju hoppet jättemycket och nu gjorde vi det ännu skojigare.


Sen så har ju Walle lite svårt med att jag lämnar honom för t.ex inkallning och platsliggning. Men även här fick jag så himla bra hjälp med lösning på det problemet.
Det sista vi gjorde var ju att börja med extern belöning inför ställande och läggande under gång. Det tror jag passar Wallemannen alldeles utmärkt.
Summa summarum av det hela en superduperkurs då dag 2 passade mig och Walle bättre än dag 1 då den innehöll så mycket mera än tävlingsmoment. Kent Svartberg är en hejare på att läsa hund. Jag säger då det.
Inspiration att träna vidare fick man och det vore väl fasen om man inte skulle komma till tävlingsstart i sommar!
Mera bilder och lite utförligare om momenten kommer så småningom.
/Christina

3 kommentarer:

Annika sa...

Låter som en superduperkurs!!! :D Alltid kul att träna för nya instruktörer!

Kent Svartberg har jag hört som föreläsare och han verkar verkligen vettig, dessutom rolig och otroligt skicklig! Niina har skrivit en underbar bok!

Ha det gott!

Kerstin sa...

Halloj där borta...nu börjar man smälta allt vi gjort de här två dagarna...kul att det blev av och så lärorikt!
Nu längtar vi efter nästa gång...hihihi!
Vi ses och höres snart!
Kramen:)

zabina sa...

Trevligt att det blev en bra kurs ,