lördag 24 april 2010

Äntligen sökskogen

Då har snön äntligen tinat bort så pass att det går träna sök i skogen. Höll förstås på att sova över. Skulle vara i sökskogen kl 14.00. P skulle väcka mig 13.00. Vaknade 13.30 då hade P somnat på soffan. Så snabbt upp, packade in det jag behövde i bilen och Walle och Loppan förstås. Kom ändå bara ca 10 min försent. Tur man inte behöver fixa till sig nåt innan man ska till skogen.

Rutan Wallades :)) bara på en sida om stigen. Den andra ligger för nära vägen. En fantastisk motvind ut i rutan fick vi . Perfekt! Walle först ut. Fyra figgar. Man ser direkt när han har figge i nosen, svansen viftar som bara den då. Lite strul med rullen då han börjar att leta godis då han hittar figge. Men får man då inget måste man jobba mera det vet han. Tar då rullen och kommer in fint till matte. Sen så jäkla snabba fina påvis. Duktig är han min kille. Fyra figgar och knappt trött. Han är så himla duktig i sökskogen.

Premiär för Loppan idag. Invindning. Hittaövningar. Här är teorierna om hur man börjar med söket är nog precis lika ånga som det finns grupper som tränar sök. Jag tror iaf på teorin som säger INGA synintryck! Bara nosen. Två figgar utplacerade. Eftersom hon tidvis varit lite skeptisk till främlingar så fick P vara figge nr 1. Fick husse i nosen då vinden var i det närmaste perfekt. Snabbt fram till honom. Matades med bästa korven (ICAs falu ;)) ). Fick sen leka med bollen med snöre i. Dragkamp med husse. Kan det bli bättre.

Figge nr 2. En helt främmande person för Loppan. Fick den i nosen också. Snabbt ut, släppte kopplet sista biten. Fint fram till figgen inte det minsta skeptisk. Korv och lek här också. Kong med snöre. BÄSTA leksaken. Dragkamp med främmande person. Det bådar gott för utställningssäsongen det!

Figge nr 3 en kvinna. Gick lika bra det också. Här var det nästan ingen vind alls då vi kommit på läsidan. Men tänk den lilla prinsessan klarade det också. Hur nöjd matte som helst. Loppan är nyfiken pigg och alert. Kort sagt en bra sökhund kommer hon att bli.

Sammantaget en bra och fin dag i skogen. Duktig är de mina hundar. Underbara vänner tack för en härlig dag i sökskogen. Hoppas vi ses snart igen.

I morgon blir det viltspår för Gandalf och Diva. Ska bli skoj det med.

Kramen och ha en trevlig lördagkväll.

2 kommentarer:

Annika sa...

Låter jättekul!!! :)

Anonym sa...

Ohh, va kul, jag längtar också efter sökskogen, men det blir snart nu. =)
Annika o Roy