måndag 29 mars 2010

Vad har hänt sen sist?

Ja egentligen inget säskilt. Har jobbat massor i veckan som varit så jag har egentligen inte alls hunnit med nåt annat.

Jo förresten jag har ju börjat SKKs uppfödarutbildning. anatomi är den kurs man läser först. Hela 6 gånger träffas vi för anatomidelen. Ska bli spännande och samtidigt skoj men också lite jobbigt. Det som känns tungt är ju att kursen är så himla lång. När man sen får lite nya kunskaper kanske man inte alls vill ta nån valpkull. Det hoppas vi väl inte.
En del som ska bli väldigt spännande är ju juridikdelen. Då ska det bli en föreläsning med nån från skattemyndigheten. Då får man veta vad de tycker om kennelverksamheten, moms, skattepliktiga pengar mm. Den boken kommer förresten snart i reviderad form. Det här är ju vad jag förstått en liten öm punkt i branschen. Har man en eller två kullar en gång om året så blir det med all säkerhet ingen som helst vinst. Men sen finns de ju de som jobbar på annat vis. Bäst att göra rätt med det här från början.

kommer mera..............

1 kommentar:

Camilla sa...

Hej på er!

Hoppas att kursen är bra. Själv har jag varit på uppfödarkurser genetik, och parning- och dräktighet denna våren. Det blir mer till hösten. Men som sagt det är ju ett tag till innan det eventuellt är dags för flickorna...om de nu håller måttet...men de är i vartfall bedårande lekkompisar och träningskompisar. Du skulle sett Alicia i spårskogen i söndags. 400 m spår och fem apporter. De två första, som jag nog inte hållit i tillräckligt mycket (inte mina), sprang hon över i sin iver över att spåra, men de övriga tre markerade hon jättefint :-) Bruksfolket (med traditionella brukshundar) som gick med tyckte det var jättehäftigt med en så duktig spår-wheaten-tjej. Snacka om att hon jobba i spåret! Det var en mycket stolt matte!
Kram från Skåneland