tisdag 16 mars 2010

Klippning och lite träning

Walle hamnade under saxen idag. Långhårig som ett litet monster. Päls som är som bomull. Åldern eller vad? Ja inte särskilt vacker iaf.

Det vackra vädret håller i sig. Solsken, visserligen några - grader men helt ok. Har tränat lite hund iaf. Lite träning med Loppan. Mest baskunskaper/grundfärdigheter som börjats nötas in. Sitt, ligg, komma in i fotposition. Ja det här hemma på köksgolvet. Nu har hon ju fyllt 1 år. Ja fram till dess tycker iaf jag att det bara är inkallning och gå fint i koppel som är viktigt. Vi skyndar långsamt.

Walle fick sig lite mera träning han. Vi tränade fritt följ, apportering och snabbare lägganden och ligg på avstånd.

Klicker och godis samt jaktlek blev dagens belöningar. GILLAS! Av Walle!

2 kommentarer:

Piakvinnan sa...

Ja, så snart som möjligt kommer trimmern att vina här hemma. Dexter har ju inte så mycket hårväxt, men där det finns lite längd, där växer det, typ på ryggen. Håhå, jaja, han ser ut som en riktig byracka just nu :-)

Men så snart såret är läkt ordentligt åker han in i duschen, hehe...

Camilla sa...

2-års gränsen kan vara en riktigt pälsmässigt jobbig ålder. Nu är det kanske lite skillnad på tjock och tunnpälsat, men Tikko hade en tråkig period med mycket vaddig struktur, men det ordnade upp sig igen. Nu efter steriliseringen så har hon dock blivit torrare i pälsen, men tack och lov inte vaddig.
Kram Camilla