måndag 1 mars 2010

Inoff Utställning


Efter nattarbetet bar det iväg direkt på inoff utställning till Söderhamn. Loppan skulle ställas för första gången i sitt liv. Gruvsamt för mig då jag ändå vet att hon är dåligt socialiserad och dåligt hanteringstränad. Ja inte av oss här hemma men av okända. Domare för dagen var Cindy Pettersson. Hon har ju dömt en hel del wheaten och Gandalf Loppans pappa gillar hon ju skarpt och Loppan liknar ju sin far i många avseenden.

Vi kom iväg i hyfsad tid med tanke på att jag jobbat natt. Väl framme så visste jag ju inte hur den lilla damen skulle bete sig. Lite nyfiken på alla olika hundar förstås. Men också en hel del morr och ”gå igång”. Ja hon kan ju gör så när hon blir lite osäker. Men det här går väl det också.

Sen när vi köpt katalog och hämtat ut nummelapp så såg vi att det snart var vår tur. Grejen var ju att i katalogen fanns wheaten på ett helt annat ställe än i Pm:et. Alltså TIDIGARE. Så när vi kom dit hann vi mest bara sätta oss tillrätta, kamma hund och känna oss lite för sen var det vår tur. Då hann jag iaf inte blir mer nervös än jag var. Jag är ju ingen proffshandler precis.

Loppan skötte sig rätt bra med tanke på sin erfarenhet. Lite skeptisk till hanteringen av domaren. Sen fick matte lite bannor för att hon hade för dåligt godis och det kan jag väl erkänna. Men det löste sig också. Ringsekreteraren tog resolut fram sin matsäcksmacka och bjöd Loppan på hela den när domaren kände igenom henne. Det tackar vi för. Tandvisningen skippade domaren faktiskt idag eftersom resten blev rätt påfrestande för Loppis. TRÄNING är nu det som gäller!

Hur gick det då? Jo Loppan fick HP blev BIR och senare även BIG 2:a. Hon fick en jättefin kritik och den kommer senare på hennes egna sida. Visserligen är hon otroligt mager och behöver mera ”kropp”. Men domaren var överförtjust. Loppan är en fantastisk tik med mycket potential tyckte hon. Hon kommer att bli väldigt vacker och är väldigt rastypisk. Hon strödde verkligen beröm över oss. Sen sa hon att hon hade varit hård i sina bedömningar av hundarna idag och det var endast 2 i juniorklass av alla terrierraser som fick HP och BIR och alltså gick vidare till BIG finalen. Stolt matte och uppfödare Camilla kan man tänka.

Det var en mycket trött Loppa som vi hade med oss hem! Ja matte med, bums i säng för några timmars sömn och nu sitter jag på jobbet och är inte speciellt trött fast klockan är snart 3.

En ska är jag i alla fall säker på att utställning vill jag syssla med i framtiden.

”För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.” Citat Nalle PuhKanske ska man prova den tekniken när man blir lite nervös.....

Detta är pappa Gandalf i ungefär samma ålder. Rätt lika eller hur?


Ses och hörs!

Christina

10 kommentarer:

Camilla sa...

Åhh, vad stolt jag blir. Visste väl att jag givit dig snyggingen
;-)
Som sagt, nu är det bara träning som gäller.
Stort grattis från oss i Skåneland.
Kram
Camilla

Hanna & hundarna sa...

Grattis till Loppans superfina utställningsresultat!

Annika sa...

GRATTIS!!! :) Vad kul! Hanteringen ger sig säkert med tid och träning! Hon är väl i lite känslig ålder, också?

Babbsan sa...

Grattis till din lilla LOPPA. Ska bli spännande att se nykomlingarna, har ju inte ens träffat Walle!!!!! men när? Ditt inlägg med NALLE PUH gillar jag skarpt. Jag kommer att testa det vid nästa tävlingspress.
Kram till er alla och hoppas vi ses snart.
Babbsan & Neddus

Sandra Träff sa...

Grattis!

//Sandra

Tant Brun sa...

Grattis ! Övning ger färdighet så det är bara att träna på! Carina, Roddy och jag körde hittaövningar på logen i lördags. Ska vi höra av oss om det blir fler gånger ? Vill du ha träningssällskap så FBa eller maila.

Kerstin sa...

Ett stort Grattis till er...vad kul Christina det är ni värda!
Vi ses o hörs!
kram

Anonym sa...

Grattis! Då kan ju du lära mig hur man beter sig i ringen, jag är komplett oduglig.
Annika o Roy

Piakvinnan sa...

Halloj! Å va kul!! Grattis, grattis!

I framtiden kommer man inte att se Loppan för alla rosetterna :-)

Sen vad alla titlar betyder, hehe, det får du berätta vid tillfälle. Jag är en fullkomlig utställnigs-dummie...

Anonym sa...

Grattis till Loppans fina recultat.

// Wilmris kennel