söndag 7 mars 2010

En helt vanlig söndag

Ja idag har man inte gjort många knop precis. Men gjort sånt jag tycker är skoj! Åkt spark med Gandalf och Diva. Bäst att passa på när sparkföret är så fint. Tre km åkte vi. Draghjälp fick man. Båda hundarna hade sele på så det gick som ett huj. Skitskoj faktiskt. Fullt sjå för medelålders damer att hålla balansen i kurvorna. Diva fick förstås spel på en schäfer vi mötte. Ja han på henne med. Så hela ekipaget hade kunnat gått omkull. Men så skoj ska vi inte ha idag.

Gjort en logga till bloggen, rätt nöjd blev jag med den :-). Har sett att det är lite förändringar hos blogspot. Nu kan man lägga till flera sidor på sin blogg. Hade det varit så tidigare så kanske man inte skulle haft nån egen domän till hemsidan. Ja ja nu har jag ju det så .....

Efter lunch tog jag de 2 andra och for till stan. Handlade lite förnödenheter. Gick en promenad med Walle runt Lillfjärden. Såna här dagar kryllar det av hundar. Så många hundmöten blev det. Det sköter han galant när inte Loppis är med. Är hon med då får man tala om för honom att sköta sig. Verkar som om han vill försvara henne. Som att det skulle behövas. Nä den damen hon kan nog själv hon :-))

Passade på att träna lite lydnad på en stor parkering där i närheten. Fritt följ , ställande och läggande under gång samt inkallning. Gick rätt så bra med allt. Önskar snabbare lägganden. Men inkallningen som det varit så dåligt fart på har ändrats mycket. Idag kom han som skjuten ur en kanon hela vägen ända fram. Kanske tillfälligt, ja vi får se. Fria följet, ja där är han ju riktigt bra. Bättre än linförigheten. När jag ser vilken duktig kille han är så kommer min träningslust tillbaka lite iaf.

För Loppan blev det miljöträning som hon verkligen behöver. En ny runda i stan. Gick väl si så där. Mycket nosande i osäkerhet tror jag. Men när vi gått en stund och jag belönat med klicker och korvbitar så kom nosen upp från backen. Hon kan om hon vill, Ja en sak är säker klickermetoden fungerar hur bra som helst på mina terrier. Vad skulle jag gjort utan den kunskapen?

Ha en bra söndag kväll!

4 kommentarer:

Camilla sa...

Passar på att titta in en liten stund på bloggen såhär på morgonkvisten. De där, helt vanliga söndagarna, tycker jag är de bästa:-)
Alicia blir allt bättre på inkallningen och kommer förnärvarande som ett skott när jag visslar. Lika härlig känsla varje gång. Mamma Tikko har ju alltid haft en mer "lay-back" position i de lägena, typ "-Ja, jag hör dig, men jag måste undersöka denna kissefläck lite till och så skall jag dessutom markera den också först, sedan kommer jag".
Kram Camilla

Gefle hälsning sa...

Hejsan på er alla!
Usch jag är så dålig att skriva i bloggarn men jag tittar in lite nu & då hos er. Här tinar snön som bara den men..... det har tydligen lovats snö på fredag ;(((((.
Kram till er alla från Babbsan & Neddus

zabina sa...

Hej bra sparkföre men nu vill vi ha sommar å sol
sköt om er Z

zabina sa...

Tänk att jag fick in några rader i din blogg ska nog köpa en triss i dag....hörde du att det var fullt på kursen vi pratat om.synd