måndag 18 januari 2010

Ny klipptid

Tänk vad bra det går ibland. Fick tid att klippa Loppan igår. Hon kan inte skryta med att ha stått stilla på trimbordet precis. Men se igår gick det bättre. Stod som en staty, blick stilla. Fick tom använda klippmaskinen att raka öron, kinder och rumpa med. Då kan man säga att jag blev förvånad. Passade på att kika i munnen då damen ändå var så cool. Gick bra det med. Ska nu bara försöka få lite främmande personer att hantera henne också. Så kanske jag kan ställa henne i Söderhamn i februari. Nu skulle jag väl haft en bild på den nylippta damen också. Men tyvärr.... Vi får se kanske jag fixar det idag. Hon har iaf växt till sig och blivit riktigt fin. Iaf om jag får säga det själv ;)

På träningsfronten är det fortfarande stiltje. Kan inte få tummen ur eller kanske vill jag inte. Tappade liksom lusten till det här med träning och tävling när räddningen gick åt pipsvängen. Har iaf lagt ner massor med jobb på det. Nu känns det som om fötterna rycktes undan på mig och jag tappade fotfästet helt. Om vi åkt ut efter vägen på nåt prov hade det varit lättare att acceptera. Men inte så här. Skulle behövt nån träningskompis eller en kurs som fick mig på fötter igen. Eller kanske blir det som jag tänkt ett tag nu. Träna för nöjes och aktiverings skull och låta hundarna vara till sällskap!

Har börjat läsa en hundbok, mest om vardagslydnad. Verkar bra.


Hoppar lite hit och dit i boken. Läser just nu avsnittet om inkallning. Ja inte nån tävlingsmässig inkallning utan rena rama vardagslydnaden. Himla massa bra tips faktiskt. Bara det att säga inkallningssignalen när hunden får sin mat. Supersmart idé. Kör det på alla mina hundar hädanefter. Sen så pratar hon mycket om att det ärviktigt att träna detta i koppel och i lina. SLÄPP inte din hund lös om du är det minsta osäker på att den är på en säker plats och långt från en väg. "Tänk på hur fort en hund som tex jagar ett rådjur springer 1 km som det kanske är till närmaste väg". Ca 40% av livförsäkringarna på hund betalas ut pga att hunden förolyckats i trafiken. Tänk dessutom på att det färdas människor i bilen som kanske kör på din hund. De kan också förolyckas eller få men för livet. Nu menar jag inte att hunden alltid ska gå i koppel. Men att man ska tänka sig noga för innan man släpper den lös. Är man intresserad av god vardagslydnad verkar boken vara läsvärd. Kanske för de som tänker tävling också för det är lätt att glömma det basala.

Ha en bra dag!

1 kommentar:

Piakvinnan sa...

Ja, jag kan verkligen tänka mig tomheten som kommer. Har man siktet inställt på något och så blir det inte av... Det är klart det tar ett tag att ladda om.

Kanske gå en hundkurs som inte är prestationsinriktad? En teorikurs? Jag tycker t.ex. det skulle vara kul att gå en kurs i hundmassage. Kan det vara något?