torsdag 28 januari 2010

Foderbyte

I början av sommaren bytte jag foder till mina hundar. Ville testa nåt annat. Dessutom har det märket mycket bra valppaket. Bra tyckte jag som ju har planer på en valpkull i framtiden. Köpte deras bästa foder. Till jobbande hundar och till utställninghundar. Men det var en stor miss så nu äter hundarna Specific igen. Vad var det då som inte var bra? För det första så ökade mängden avfallsprodukter läs bajs. Pälsarna blev sämre, lite bomullslik kan man säga. Sen så magrade Walle märkbart. Nu har de ätit det gamla vanliga Specific ett par månader och allt börjar bli som vanligt igen. Walle är iaf inte lika mager längre. Loppan hon har ju aldrig ätit det här fodret förr men verka må hur bra som helst på det. Ett stort plus är att deras andedräkter är mycket bättre. Det stinker inte soptunna iaf som de gjorde med det andra fodret. Priset är dessutom bättre :)

Loppan är på väg in i höglöp och Gandalf gnäller vidare. Fast han är ju inte så att man vill strypa honom iaf. Walle ja han förstår inte riktigt vad Loppan är ute efter med sitt "frieri" läs snusk. Men han gör inte mycket utan mattes lov han. Väluppfostrad?!

Kanske att det är på sin plats att jag förklarar vad jag menade med förtryckande dressyr. Ja vad de exakt menar i artikeln det vet ju inte jag. Men jag menar tex; kasta ner hunden på marken lägga sig över och ligga så och trycka ner tills den "ger upp". Lyfta hunden i halsbandet tills den tex släpper nåt den gärna vill ha kanske en lösrulle. Ja var och en gör ju som den vill. Men det finns andra sätt att lösa problem på fast det tar kanske längre tid. De här hundarna kanske inte heller lyder för att det är skoj utan för att de är rädda för sin ägare. Visst kan man ju bli arg på sina hundar och tala om att vissa saker inte accepteras men det är ju nåt helt annat. Nog om detta :)

Läser vidare i hundboken jag köpte. Den är riktigt bra tycker jag. Loppan har ju varit lite si och så med att komma på inkallning. Men sen jag började att säga inkallningssignalen när hon precis börjar att äta så har hon blivit bra mycket bättre på att komma när jag ropar. Se det mesta kan lösas på enkelt sätt. Ja kanske inte allt men en hel del iaf. Nöter vidare med apporteingen. går riktigt bra kan man tycka. Lilla hunden tuggar inte alls inte ens en tendens till tugg. Utan håller fast oredentligt. Det här är fixat med renodlad klickerträning. Det tar sig sa mordbrännarn.

Snön vräker ner och snödjupet är säkert minst 1m. Det finns ingestans att göra av snön när man skottar. Hur fasen ska det här bli. Våren kommer att bli dryg med all denna snö som ska smälta bort. Fast vi har ju bara januari än. Ska försöka fota lite imorgon så ni får se.

Ha en trevlig helg för det ska jag!

Inga kommentarer: