söndag 26 augusti 2018

Rally

Jo då ni läste rätt. Hilda och jag har så smått börjat träna rallylydnad. Med den hunden är det verkligen kul att träna rally. Eller med henne är det mesta kul att träna. Vi har väl tränat en 4-5 gånger. Hilda gillar det som bara den. För hon gillar verkligen när det händer nåt hela tiden. Sen ska jag väl inte sticka under stol med att jag också gillar att träna rally, ja iaf med henne som gillar det. Annat var det med Walle han gillade inte rally. Då var ju valet också lätt för mig. För vem vill träna nåt med sin hund som hunden verkligen inte gillar? Inte jag i varje fall.

Ja hur som helst så tog jag och anmälde till tävlingen i Järvsö (i smyg för mina träningskompisar 😉). Det är alltid trevligt på den klubben. Funderar faktiskt på att byta klubb nästa gång min medlemsavgift ska betalas.Ja så kom då den där lördagen. Inte det minsta nervös var jag. Ingen press kände jag. Jag kände bara att det skulle bli kul. Ja med facit i hand så blev det ju verkligen kul.

I nybörjare A så fick vi behålla 82 p med en 4e placering och fina ord från domaren. "Härlig energi. Snygg bakdelskontroll. Enormt fint samarbete." Wow. Så himla glad!

I nybörjare B så fick vi behålla 90 p och en 3e placering. Även här fick vi fina ord från domaren.
"Snygg bakdelskontroll. Jättefin runda. Mjukt och fint med bra tempo." 
Tänk på pallen på vår första rallylydnadstävling.
Älskade älskade Spökplump.

Det här var verkligen kul och vem vet kanske det blir vår grej framöver?
Jag måste ju verkligen tänka till på vad jag ska satsa på med mina hundar. Eftersom mina fötter jävlas med mig mest hela tiden känns det just nu riktigt överjävligt med sökskogen. Så jag får verkligen fundera om det verkligen är det vi ska pyssla med. Jag måste ju orka också. Jo då vi ska fortsätta att träna sök men kanske inte för tävling. Efter hand man får uppflytt (om man kommer dit) så försvåras ju också sökrutorna. Då kommer nog inte mina fötter att hålla. Dessutom tappade jag lite gnistan när jag på vår hemmatävling blev hundbiten då jag figgade.

Ska också på allvar försöka komma igång med jaktträningen. Ska kolla  med en kvinna för privatträning. Sen får vi se var det leder.


1 kommentar:

Therese sa...

Men så roligt att det gick så bra för er på tävlingen 😊 jag gjorde lika som dig när jag och Zelda gjorde doftprovet 🙈🙊berättade för ingen, mindre press så 😊 fast jag var jätte nervös ändå. Har dåliga tävlingsnerver 😅