onsdag 15 augusti 2018

Ett kort inlägg

Ett tag sen sist. Vi tränar vidare.

  1. Sigge fortsätter att utveckla i Nosework. 
  2. Hilda och jag har varit på bruksläger.
  3. Hilda har fått börja med rallylydnad.
  4. Walle fortsätter med sitt pensionärsliv, vilket han verkligen gillar.
Men vi börjar med brukslägret där vi ingick i en sökgrupp med en instruktör som vunnit VM i IPO-R. Det ni. Ja det var inte hennes enda merit, Hon hade tävlat sök och håller på med jakt, föder upp golden retriever av modell jakt. Säkert många flera meriter som jag inte kommer ihåg. 
Dessutom har hon just haft en kull med 10 st söta små jaktgoldenvalpar där hemma. På Vassruggens kennel finns dom små liven. 

Den här helgen fick jag verkligen lära mig en massa nya övningar att ha nytta av i söket och i jakten också för den delen. Verkligen en duktig instruktör. Jag fick lära mig nya övningar i markeringar, dirigeringar, hur man kan se om hunden lämpar sig för skall eller rulle (så slipper man kanske problemet med en skrullehund) och massor av annat också. Man kanske ändå skulle försöka sig på att skriva en bok om sök? Nä det tror jag nog inte men man kan ju drömma.
Ja det jag egentligen vill få sagt var att brukslägret i Hudiksvall är så himla bra. Riktig bra instruktörer har dom där varje år. Så får ni chansen så åk dit nästa år vetja.

Sigge och jag har gått klart NW 1 och vi får se om vi ska gå NW 2. Jag har i af fått en fantastisk NW hund. Snabb som bara den att hitta doften är han. Kanske vi testar att göra ett doftprov framöver. Vi får se. Vi tränar iaf vidare.

Men Hilda så känner jag mig verkligen lite ambivalent. Vi måste verkligen träna på "håll fast" och avlämningar. Suck! Inte alldeles lätt med en retriever som är för mjuk i munnen.

Hörs Häj ✋🙋

Inga kommentarer: