tisdag 12 juni 2018

Valpnytt

Riktigt skoj är det att jag fått förfrågningar om VALPAR! Både wheaten och labbe 💖
Ja hur är det egentligen med våra valpplaner?

Med wheaten är det ju faktiskt rätt så kört. Jag har ju ingen tik som jag kan ta valpar på. Loppan är ju 9 år. Lite synd att jag kom igång så sent med hennes valpande. För hon har ju lämnat tre riktigt trevliga och snygga valpar efter sig. Jag själv drömmer ju lite ibland om en liten tikvalp efter Signe..... 😉
Men i dagsläget planeras inga wheatenvalpar då vi inte har nån avelstik.

Labbe då? Här har jag ju fått en hel del förfrågningar.
Så himla spännande. Förfrågningarna har kommit från de som vill hålla på med jaktprov, bruksprov, praktisk jakt och eftersök. Så himla spännande. Men sen vet man ju inte om dessa förfrågningar är just bara förfrågningar eller ett genuint intresse för valp efter min Hilda.
Hur som helst både spännande och smickrande.

Hur tänker jag då?

Detta året ska Hilda meriteras så att det känns bra att ta valpar efter henne.
Bruksprov och viltspår ska göras och tanken är också att vi ska komma iväg på nåt jaktprov 😱 Spännande men också lite läskigt. Då jag aldrig rört mig i den världen förr.
För att det här ska funka så måste jag jobba på med mina "rädslor" inför tävling och kanske åka och kolla på nåt jaktprov igen. Hunden kommer att fixa det. Där hänger det nog på mig mer än på henne.

Hur som helst så är hon en hund med massor av arbetskapacitet.


Till sist har man ju den här biten med hanhund också. Där kommer jag ta hjälp av de som kan Hildas linjer och vad som passar bäst att para med. Sen så ska ju hanhundsägaren acceptera en förfrågan också.

Så när ska detta äga rum då?
Om allt jag tänkt göra går i lås så blir det kanske parning på nästa löp som sker i december om hon löper som hon brukar.
Om nån är intresserad av att veta mera om Hilda och kanske komma och träffa henne eller se henne i arbete så är ni välkommen att höra av er.
Kontaktuppgifter finns på hemsidan:
www.mawerickstars.se 

Här kommer lite bilder på arbetsmyran!

Inga kommentarer: