måndag 11 juni 2018

Helgen som gått

Ja så var första semesterveckan avklarad! Det är ju såklart skönt att vara ledig. Men ta mig sjutton inte kul att vara ledig då ALLA andra jobbar. Ja nu är det som det är. Inget jag kan göra nåt åt precis.

Helgen har iaf gått i hundens tecken. Vi har tränat sök och jag har varit med och hjälpt till på en hundkurs. Kul alltihopa förstås.

Lördagens sök var i en ruta som vi bara varit i en gång tidigare och det var förra sommaren. Bra terräng. Sen är det ju så satans torrt så det ryker när man går. Lite regn TACK!
Hilda gick sist eftersom hon löper, just nu i höglöp (Sigge 2,0 är galen). I det stora hela är jag supernöjd med hennes sökarbete. Det finns fortfarande en hel del att jobba med. Som markeringar tex. Men vi simmar lugnt och tränar vidare.
Hoppas iaf att komma till start i Akl i sommar. Det är iaf målet. Men eftersom jag gärna vill lyckas så nöter vi på ett tag till med sök och lydnad innan vi anmäler till tävling. Jo jag vet att jag är en fegis.

På söndagen hjälpte jag till på den allmänlydnadskurs som klubben haft under några veckor. Det var avslutningsdags och de sista 2 kursomgångarna tillbringades i skogen för att kursdeltagarna skulle få prova på bruksgrenarna sök och spår. Jag hade med mig kameran och fotade lite under dagen. Så kul att se alla ekipage i skogsarbete. En del väldigt taggade andra försiktiga. Men alla var nyfikna och fixade övningarna bra. Rent spontant så tycker jag att mina träningskompisar som varit kursledare gjort ett bra jobb. Dom har inte jobbat med en massa "moment" och inte heller med att hunden ska vara "lydig". Inte heller med ledarskap, vilket ju inte ingår i modern hundträning. Dom har varit kloka, jobbat med leken och att få en bra relation till sin hund. Att vara mer spännande och intressant än allt annat runt omkring. Jag tycker verkligen att dom gjort ett riktigt bra jobb. Sen har dom också fått chans att prova på lite olika saker under kursens gång och också fått se hur det kan se ut när man kommit en bit på väg med sina hundar.
PS Bilderna publiceras med medgivande av personerna som finns med.

Figge under nät

På väg mot figgen

Hittad och leker fint med figgen

Full fart i leken hos figgen

Med en del hundar behöver man ta det försiktigare.
Godis som man får äta lugnt och stilla passar kanske bättre.

Andra vill ha tuffare lek. 

Ja det var riktig kul att se dessa ekipage i skogen. Ingen hund var den andra lik. Det var ju dessutom flera olika raser och även blandrashundar. På HBK är alla välkommen på kurs.

Ja nu är det en ny vecka. Ska bli spännande att se vad den har att erbjuda.

Inga kommentarer: