måndag 2 januari 2017

Nyårssök och lite annat

Nyårsafton och traditionsenlig hundträning med Zorrozökarna. Platsen som var tänkt för söket sket sig lite om man säger så. Jägare utplacerade i varje hörn minsann. Flera som ville fira nyår ordentligt. Hoppas dom fick en god jakt 🔫 Vi bytte såklart ställe vi.
En ny och rätt så spännande ruta. Riktigt roliga legor i täta grandungar och smala klippskrevor.


Hilda och jag gick som ekipage 4 denna dag. Hade en plan för dagens träning och följde den också. Alltså den hunden. Går från klarhet till klarhet. Vi börjar från grunden och kör utbäddningar. Gick så jäkla galant. Vilken fart den hunden har. Testade även att lägga ut en figge på vanligt sätt i förväg. Men polletten har nog inte trillat ner riktigt än. Men det här bådar så gott för framtiden. Hon kommer att bli en utmärkt sökhund min Hilda.


Så hade vi det bästa aftersöket också. Med korvgrillning, bubbel och kaka. Tänk att få avsluta 2016 på det här sättet med det bästa träningsgänget ever. Ser fram emot ett nytt fint träningsår med Zorrozökarna. 2017 here we come!Dagen innan körde vi lite uppletande och äntligen verkar det som att det lossnat med apporteringen. Leverans ända fram i varje fall. Ingen snygg avlämning men det kommer väl det med. Vi jobbar vidare med apporteringsbiten.

Nyårsafton firades hemmavid. Fyrverkerier från tidig kväll till långt efter midnatt. Ja inte av oss precis. Jag har inget alls emot att man firar tolvslaget med en massa raketer. Men jag har en massa emot att man måste smälla i tätbebyggt område. Vilket ju inte alls är tillåtet utan tillstånd från polisen. Att man måste hålla på under flera timmar är också rätt så irriterande. Att man dessutom måste ut och kolla av sin egna tomt dagen efter för att se att inga rester från grannarnas fyrverkerier ligger och skräpar på den egna gården är ju rätt så irriterande.
Walle har ju under den senaste tiden fått en skotträdsla men att ha skulle få sån panik som han fick det hade jag inte räknat med. Hade jag tänkt att det skulle bli så tufft för honom hade jag givetvis fixat lugnande lm att ge honom under det värsta smällandet.
Säger bara fy sjutton vilken jävlig upplevelse det var. Min fina Prins.


Ja men jag hade trots det här en fin nyårsafton med god mat och med bästa älskling till sällskap.
Nyårsdagen har vi också en tradition. En utflykt till nån ny spännande plats med gubbe och hundar. Den här dagen blev det till Hornslandet och en kort liten vandringsled, Kasten. En fin liten tur fram till underbara havet.
En underbar promenad trots skitväder.

God fortsättning på 2017 till er alla!


Inga kommentarer: