onsdag 22 juni 2016

Semester ja!??

Men vad sjutton. Det går ju inte ta semester från bloggen då det händer så himla mycket skoj på hundfronten.

Sigge har fått gå viltspårprov igen, i måndags. Denna gång i öppenklass och i Alfta för domare Ingvar Blom. Det resulterade i ett förstapris och jag är ännu en gång så stolt uppfödare till denna fina, duktiga och trevliga hund. Vi har iaf kommit ett steg närmare målet som vi har denna sommar.

Sigge och jag efter genomfört spår.
Foto: Lars Brungs

Igår tog jag med mig Walle och Hilda och for till Emelie på Bruksviljans för en privatlektion i lydnad. Walle fick 40 minuter av den bokade timmen och Hilda fick 20. Rätt lagom tid för de båda. Tilläggas kan väl att ingen av dom var särskilt trötta på vägen hem.

Vad tränade vi på då?

Walle fick nöta vidare på krypet. Det tar sig sa mordbrännanren. Men det går så sakteliga framåt med det momentet. Massor med HJÄLPER att banta bort. Men nu har vi en plan hur vi ska gå vidare. Så kul att träna för instruktörer som har många olika idéer om hur man kommer vidare då man liksom kört fast. Det pysslade vi de första 20 minuterna. Jo vi behöver träna lite på omvänt lockande också. för att kunna använda oss av det i det här momentet. Kul med lite ny input!

Dags för lilla Hilda då. Som förresten inte är så liten längre. Där ville jag få lite hjälp med belöningar. Ja inte för att hon är svår att belöna utan för att hon är lite för het på godis som faktiskt är hennes bästa belöning. Jo då går att få en labbe att låta bli "godishanden", hahaha ;)
Vi fortsatte med belöningsträning. Lek då. Hon är ju inte så där super duper bra på kampen. Så den jobbar vi på med. Bra tips fick vi om hur jag ska få henne till en riktigt bra kamphund. Tar hon i så får hon vinna, annars kanske jag vinner den och den försvinner. Se då gick det helt plötsligt attfå ett riktigt bra grepp om leksaken.
Vi nötte lite fotposition samt började på med fotgåendet. Spännande att höra att E tror att vi snabbt kommer att ha ett snyggt fritt följ. Man blir så glad när man får höra att man har en duktig hund och att man som hundtränare också gör/tänker rätt.
Så började vi också träna det som ska bli apportering, alltså med en apportbock. Modell mindre då förstås. Det här hade vi aldrig testat förr. Jag har ju bara hållit på med andra föremål att apportera. Efter lite krångel då hon inte riktigt förstod vad som förväntades av henne och hur hon skulle gripa så gick det riktigt bra. Det lossnade riktigt bra för henne. Fint grepp, inget tugg, full fart mot matte. Ja sen var det ju det där med att släppa på belöningsordet då. Kanske måste vi ha en bättre leksak. Får forska lite i det. Eller så fattade hon inte riktigt hur jag tänkte. Men det kommer nog det med.
Den här hunden är rätt så fantastisk hon.
Jo just ja vi tränade ett par inkallningar också. Vilken jäkla fart. Hon hann ju inte bromsa precis.

Pass nr 2 för Walle så nötte vi på med fria följet. Totalt ofokuserad hund till en början. Trodde nog att vi var på nån slags promenad där på lydnadsplanen. Lika bra att skratta åt eländet. Nä men efter ett par korrigeringar så var han helt plötsligt med på banan igen. Då gick det dessutom riktigt bra, ja då gick också svansen på honom hela tiden. Duktiga Walle. Vi kanske håller på att hitta tillbaka till vårt fina samarbete. Hoppas hoppas.
Så hade vi bestämt att vi skulle avsluta med lite skotträning. Gick väl si så där. Både bra och dåligt.
Berörd både ja och nej. På nära håll ja, längre ifrån nej. Iaf ingen kvarvarande rädsla.
Bara för att hunden är skottfast på MH och inträdesprov i räddning (i hans fall) så innebär inte det att man är skottfast hela livet.
Men med lite träningstips i ryggsäcken så tränar vi vidare på hemmaplan.

Så himla kul att åka och träna på dessa privatlektioner för fantastiska instruktörer. Så glad att vi har två riktiga proffs så här på hemmaplan.
Har tagit beslutet att lägga mina kurspengar på kvalitet istället för kvantitet.


BTW så har jag fotat lite på Sigge och Hilda. dom två har verkligen skoj dom.

Inga kommentarer: